Wolff krijgt financiële klap te verwerken na vertrek Hamilton: 'Dat deel ga je missen' Formule 1
Formule 1

Wolff krijgt financiële klap te verwerken na vertrek Hamilton: 'Dat deel ga je missen'

Wolff krijgt financiële klap te verwerken na vertrek Hamilton: 'Dat deel ga je missen'

Het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari brengt ook financiële gevolgen met zich mee voor Mercedes, geeft teambaas Toto Wolff toe. De waarde van de Scuderia is sinds de aankondiging van Hamilton gestegen met maar liefst 5,5 miljard pond. De Britse coureur heeft een meerjarig contract getekend.

'Lewis staat voor veel meer dan alleen een autocoureur', zegt Wolff in gesprek met CNBC. 'Hij is een wereldwijd fenomeen. En het is duidelijk dat op het eerste gezicht, als je ernaar kijkt, we na 2024 iets gaan missen. Dat deel ga je missen', aldus Wolff, op de vraag of ze financiële gevolgen ondervinden na het vertrek van Hamilton.

Nieuw tijdperk Mercedes

Zonder Hamilton begint Mercedes aan een heel nieuw tijdperk. 'Maar een Formule 1-team als Mercedes... we moeten onze eigen identiteit hebben en die zullen we in de toekomst altijd houden', stelt Wolff. 'We hopen deel uit te maken van de carrière van veel jonge en succesvolle coureurs in de toekomst.'

Wolff houdt een goed gevoel over aan zijn samenwerking met Hamilton. 'We zullen met een warm hart terugkijken op hoe fantastisch die reis was en hoe we samen gegroeid zijn. Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat we het Formule 1-team van Mercedes zijn.'

'Meer dan wie dan ook'

'We hebben een sensationele periode achter de rug die nog niet eerder is vertoond met Lewis', gaat Wolff verder. 'Het lukte ons om meer kampioenschappen en meer races te winnen dan wie dan ook. En nu gaat het erom te bepalen wat de volgende stap is na 2024', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws