Alonso schijnt licht op Ferrari-overstap Hamilton: 'Twaalf maanden geleden was het nog geen jongensdroom' Formule 1
Formule 1

Alonso schijnt licht op Ferrari-overstap Hamilton: 'Twaalf maanden geleden was het nog geen jongensdroom'

Alonso schijnt licht op Ferrari-overstap Hamilton: 'Twaalf maanden geleden was het nog geen jongensdroom'

Fernando Alonso heeft gereageerd op de overstap van Lewis Hamilton naar het team van Ferrari. De coureur van Aston Martin zet zijn vraagtekens bij enkele uitspraken van de zevenvoudig wereldkampioen, maar desondanks denkt Alonso dat Hamilton het goed zal doen bij Ferrari. De Spanjaard is zich ervan bewust dat er nu een stoeltje vrij is bij Mercedes en dat hij mogelijk op het verlanglijstje staat. De coureur wil echter graag bij Aston Martin blijven.

Op maandagochtend presenteerde Aston Martin de nieuwe auto voor 2024. Met de AMR24 moet Alonso zijn droom van een 33e overwinning in de Formule 1 zien waar te maken. Ondanks dat de coureur van de Britse renstal op dit moment al 42 jaar is, ziet hij nog geen reden om te stoppen met de Formule 1. 'Ik voel me fitter dan ooit', wordt Alonso geciteerd door De Telegraaf. 'Als ik kijk naar de resultaten die uit de fysieke tests zijn gekomen, heb ik nog nooit zo goed gescoord.'

Alonso heeft voor het nieuwe seizoen al in de simulator gezeten, maar op maandag kan hij ook echte kilometers maken tijdens een shakedown op Silverstone. Volgende week staan de testdagen op het programma. 'Ik vind het niet eerlijk dat je per coureur maar anderhalve dag hebt om jezelf voor te bereiden op een wereldkampioenschap. Er is geen sport in de wereld, waarin zoveel geld omgaat, waar dat bestaat. Dan had ik vier dagen testen nog beter begrepen, zodat je allebei tenminste twee volle dagen de tijd hebt.'

Alonso schijnt licht op overstap Hamilton

Door het nieuws van de afgelopen weken zijn de autopresentaties slechts tussendoortjes. Eerst werd bekendgemaakt dat Hamilton vertrekt naar Ferrari en vervolgens kwam het nieuws naar buiten dat er een onafhankelijk onderzoek is gestart naar Christian Horner. Alonso heeft zijn licht laten schijnen op de overstap van zijn voormalige teamgenoot. 'In de afgelopen paar jaar had Ferrari een zeer snelle auto en vochten ze voor grote dingen. Misschien kan Lewis dat extra brengen om voor het kampioenschap te vechten', wordt de Spanjaard geciteerd door de BBC.

'De auto is er. Zelfs vorig jaar, met een zeer dominante Red Bull-auto, slaagde Ferrari erin om de rondetijden te evenaren en in de meeste kwalificaties sneller te zijn dan hen, dus de auto zou snel genoeg moeten zijn', is het oordeel van Alonso. Toch zet hij zijn vraagtekens bij de overstap van Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen gaf zelf aan dat zijn droom in vervulling gaat, maar zo ziet Alonso dat niet. 'Twaalf maanden geleden was het nog geen jongensdroom. Twee maanden geleden had hij zelfs nog een andere droom.'

Alonso bekijkt mogelijkheden voor 2025

Met de overstap van Hamilton heeft het team van Mercedes een stoeltje te vullen. Het contract van Alonso loopt aan het einde van het seizoen af en dus lijkt hij een kandidaat te zijn. 'Ik ben me bewust van mijn situatie, die uniek is. Er zijn slechts drie wereldkampioenen op de grid. Ik ben waarschijnlijk de enige beschikbare voor 2025. Dus ik zit in een goede positie.' Alonso is echter niet de enige coureur met een aflopend contract. Meerdere verbintenissen lopen af, waardoor een heus silly season niet kan worden uitgesloten.

Ondanks dat Mercedes een mogelijke optie is voor Alonso, wil hij zich vooral richten op Aston Martin. De tweevoudig wereldkampioen hoopt dit jaar een contractverlenging bij het team te tekenen. 'Maar als we geen overeenkomst kunnen bereiken en ik wil blijven racen in de F1, weet ik dat ik een bevoorrechte positie heb. Ik ben waarschijnlijk aantrekkelijk voor andere teams, vanwege de prestaties die ze vorig jaar hebben gezien en de toewijding die ik toonde', aldus een zelfverzekerde Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws