Aston Martin richt vizier op Red Bull: 'Zijn absoluut te verslaan' Formule 1
Formule 1

Aston Martin richt vizier op Red Bull: 'Zijn absoluut te verslaan'

Aston Martin richt vizier op Red Bull: 'Zijn absoluut te verslaan'

Dan Fallows hoopt dat Aston Martin aankomend seizoen Red Bull Racing kan uitdagen. De technisch directeur van de Britse renstal ziet de regerend wereldkampioen nog altijd als referentiepunt. Daarom snapt Fallows ook dat andere teams overstappen op het concept van Red Bull. Hierdoor moeten de gaten in de Formule 1 ook een stuk kleiner worden aankomend seizoen.

De meeste teams stappen over op het concept van Red Bull, terwijl Aston Martin in 2022 deze stap al zette. Uiteindelijk wist de Britse renstal de potentie uit het concept te halen in 2023. De keuzes van de andere teams vindt Aston Martin zeker niet vreemd. 'Wanneer je een team hebt dat net zo goed presteert als Red Bull sinds 2022, is het onvermijdelijk dat er een zekere convergentie zal zijn. Met de regelgeving die we nu hebben, zullen er niet veel auto's zijn die er visueel heel anders uitzien', zegt Fallows bij RaceFans.

'Teams komen erg dichtbij en dat betekent teams waarschijnlijk minder in staat zijn om een grote stap te zetten qua concept', vervolgt de technisch directeur. De meeste renstallen denken dat Red Bull dicht bij het plafond komt. Voor Aston Martin lijkt er echter nog voldoende te winnen zijn. 'Er is nog steeds veel rondetijd te winnen en we hanteren de benadering dat Red Bull absoluut te verslaan is. Daar gaan we voor. We richten ons op hen en dat is wat we nastreven.'

Red Bull nog steeds het referentiepunt

Vorig jaar kwam Aston Martin in het begin van het seizoen het dichtste bij, ondanks dat er nog een groot gat was. Fernando Alonso stond meermaals op het podium, maar de performance van de AMR23 nam naarmate het seizoen vorderde wat af. Zo stond Alonso in de tweede seizoenshelft nog maar sporadisch op het podium. Toch gaat Aston Martin voor de titel. 'We praten over Red Bull omdat ze natuurlijk het referentiepunt zijn qua performance. Voor ons is degene met de snelste auto de focus. Daar kijken we naar.'

Momenteel wil het team uit Silverstone vooral op zichzelf richten. Fallows wil zijn coureurs een stabiel platform geven en een auto die op ieder circuit goed uit de verf komt. 'Die competitieve statistieken en hoe we dichter bij Red Bull komen, zullen daarna komen. Als we performance toe kunnen voegen aan de auto hebben we onszelf de mogelijkheid gegeven om op dat niveau te concurreren, en dat is precies wat we willen', aldus de technisch directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws