Vasseur versterkt zijn positie met binnenhalen van Hamilton: 'Dit zou de grote staatsgreep vormen' Formule 1
Formule 1

Vasseur versterkt zijn positie met binnenhalen van Hamilton: 'Dit zou de grote staatsgreep vormen'

Vasseur versterkt zijn positie met binnenhalen van Hamilton: 'Dit zou de grote staatsgreep vormen'

Auto, Motor, und Sport-journalist Michael Schmidt kaart aan dat de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari de positie van teambaas Frédéric Vasseur enorm kan versterken. De Duitser denkt dat het moment de werkelijk grote staatsgreep van de Fransman zou vormen. De vriendschap tussen Vasseur en de Brit kan wel eens een rol hebben gespeeld.

Mattia Binotto moest na een teleurstellend 2022-seizoen, waarin Ferrari opnieuw naast de titel greep en veel strategische fouten maakte, het veld ruimen. Voormalig Alfa Romeo-teambaas Vasseur verving hem. Ferrari kende een moeizame start van het seizoen met haar nieuwe teambaas, maar Vasseur leek langzamerhand de zaken op een rijtje te krijgen. Ondertussen is hij nog steeds bezig met het doorvoeren van veranderingen. Zo heeft hij wat personeel bij andere teams weg kunnen kapen en zelfs een coureur: de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton en de Fransman zijn immers al een lange tijd bevriend.

'Ze zijn heel close', zegt Schmidt in een nieuwe aflevering van Formel Schmidt. 'Dus wanneer Fred iets te doen had in Monte Carlo, dan logeerde hij privé bij Lewis. Nog voordat het serieus werd en voordat hij Ferrari-teambaas werd', gaat de Duitser verder. 'Vasseur wist heel duidelijk dat dit de werkelijk grote staatsgreep zou vormen als hij Hamilton binnen zou halen. Als hij kan laten zien: ik heb ervoor gezorgd dat een zevenvoudig wereldkampioen bij ons heeft getekend, dan versterkt dat absoluut zijn positie.' Vasseur en Hamilton werkten samen toen de Brit heel wat jaren geleden in de GP2 reed, wat nu de Formule 2 is. In 2025 wordt het duo dus herenigd.

'Natuurlijk wilde Fred hem'

Het lijkt erop dat Ferrari Hamilton al een tijdje op het oog had. Zo vertelde F1-journalist Lawrence Barretto dat CEO John Elkann al een paar keer had geprobeerd om Hamilton los te weken bij Mercedes, maar dat de 38-jarige eerst niet op het aanbod in wilde gaan. 'Natuurlijk is er ook het feit dat Elkann, de baas, ook een Hamilton-fan is. De verbindingen met Ferrari waren er dus al', zegt Schmidt. Het laatste telefoontje van Elkann was perfect getimed, en wat er toen werd besproken en wat er is voorgevallen bij Mercedes, heeft Hamilton overgehaald om te tekenen bij de Italiaanse renstal. Aan het einde van het 2024-seizoen zal de Brit Mercedes na twaalf jaar verlaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws