Binotto: 'Ferrari komende dagen flink wat meetings in om te bepalen wat er misgegaan is' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Ferrari komende dagen flink wat meetings in om te bepalen wat er misgegaan is'

Binotto: 'Ferrari komende dagen flink wat meetings in om te bepalen wat er misgegaan is'

Mattia Binotto stelt dat Ferrari de komende dagen uit gaat dokteren wat er foutging in Monaco. De Italiaanse renstal gaf met Charles Leclerc de eerste plek uit handen, en de Ferrari-leider wil precies weten welke beslissingen daartoe geleid hebben. Ook kaart hij al twee punten aan waarop hij nu al weet dat zijn renstal het heeft laten liggen in de dwergstaat.

'Ik denk dat we toe moeten geven dat wanneer je de race leidt en je de eerste plek weggeeft, je iets verkeerd doet', zo opent de Italiaan met een open deur in gesprek met Motorsport.com. Binotto is dan ook zeker bereid om toe te geven dat de fouten bij Ferrari lagen dit weekend. Leclerc was uiteindelijk de coureur die het meeste nadeel ondervond aan de twijfelachtige strategie van zijn team, hij eindigde de race als vierde, na deze vanaf P1 te starten.

Binotto: 'Ik denk dat de eerste fout al gemaakt werd bij het bepalen van de pace op de intermediates en het gat dat we nodig hadden om baanpositie te behouden.' Leclerc lag op een gegeven moment zo'n vijf seconden voor op de rest van de grid, maar Ferrari weigerde om over te stappen op de semi-natweerbanden. Toen Sergio Pérez die wissel eenmaal maakte, bleek dat een veel sneller alternatief te zijn voor de wets.

De teambaas denkt dan ook dat Leclerc minstens een ronde eerder een pitstop had moeten maken. Was dit Ferrari gelukt dan had Leclerc bovendien niet vastgezeten achter teamgenoot Carlos Sainz in de pitstraat. Waren ze niet van plan om te committeren aan de intermediates dan hadden ze volgens de teambaas moeten wachten en meteen moeten wisselen naar de droogweerbanden, zoals ze bij Sainz ook deden.

Ferrari gaat nabespreken

Het is nu aan Ferrari om te bepalen welke interne processen blootgelegd zijn in Monaco en hoe eenzelfde fout gedurende de rest van het seizoen voorkomen kan worden. 'Waarom zijn deze fouten gemaakt? Dat kost iets meer tijd om te onderzoeken. We gaan de komende dagen flink wat meetings in om te bepalen wat er misgegaan is', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws