Albon hinderde woedende Leclerc: 'Kom op, what the ****!' Formule 1
Formule 1

Albon hinderde woedende Leclerc: 'Kom op, what the ****!'

Albon hinderde woedende Leclerc: 'Kom op, what the ****!'

Alexander Albon heeft Charles Leclerc woedend gemaakt tijdens de Grand Prix van Monaco. De Monegask was in strijd met de Red Bull-coureurs voor de winst maar werd door de Williams-coureur een ronde opgehouden.

Albon heeft uitgelegd waarom hij Leclerc woedend maakte door op een cruciaal moment tijdens de race in Monaco te weigeren de Ferrari-coureur hem te laten passeren, toen hij een blauwe vlag kreeg. De Williams-coureur kwam uit de pits voor Leclerc in ronde 18.


Albon was overgestapt op slick banden terwijl de voormalige leider in de race twee ronden eerder intermediate rubber was gestopt. Leclerc haalde Albon in bij Massenet, maar ondanks een reeks blauwe vlaggen tijdens de rest van de ronde, weigerde Albon hem voorbij te laten. De Ferrari-coureur raakte steeds meer gefrustreerd en riep 'Kom op! What the fuck?' over zijn radio terwijl hij de Williams volgde.

Albon had snelheidsvoordeel

Toen de volgende ronde begon, begon Albon's race engineer hem te vertellen dat hij Leclerc voorbij moest laten. Maar de Williams slipte toch van de baan bij Sainte Devote, waardoor Leclerc erlangs kon.Tegen die tijd had de Ferrari-coureur echter al genoeg tijd verloren dat Sergio Pérez een pitstop kon maken en voor hem uit kon komen.

De Williams-coureur verdedigde zijn weigering om voorrang te verlenen en zei dat zijn gladde banden betekenden dat hij Leclerc snel weer had kunnen passeren als hij de Ferrari voorbij had laten gaan. 'Het is lastig omdat we op slicks vertrokken en we een enorm snelheidsvoordeel hadden', legde Albon uit. 'Het zou drie bochten duren om hem voorbij te laten en dan zou ik meteen snel genoeg zijn geweest om hem weer in te halen', aldus Albon.

Albon was sneller dan Leclerc

'Je komt in een positie waarin het in mijn ogen, voor ons allebei, sneller was als ik gewoon voor hem was gebleven, want dan was ik vrijwel meteen weggereden. Dus dat is het eigenlijk', vevolgt Albon zijn verhaal. Ondanks zijn fout en latere uitvalbeurt met een technisch probleem, was Albon tevreden over de prestaties van zijn auto.

'Eerlijk gezegd was ons tempo goed genoeg en ik reed niet alleen maar zoals in de kwalificatie', zei hij. 'Ik had alles onder controle en voelde me sterk met de auto. Dus we hebben wel degelijk positieve punten en we weten dat race pace een positief punt voor ons is. Dus hoe somber het vandaag ook was of het resultaat, ik denk dat het een stap voorwaarts is geweest voor ons', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws