Wolff steekt loftrompet voor Verstappen: 'Dat record is ongelooflijk' Formule 1
Formule 1

Wolff steekt loftrompet voor Verstappen: 'Dat record is ongelooflijk'

Wolff steekt loftrompet voor Verstappen: 'Dat record is ongelooflijk'

Mercedes-teambaas Toto Wolff levert mooie woorden aan het adres van Max Verstappen en Red Bull Racing nadat de Nederlander zijn negentiende zege van het jaar heeft binnengesleept, wat volgens Wolff ongelooflijk was. De Oostenrijker vindt dat Red Bull daarvoor veel lof verdiend, maar als hij terugkijkt op het seizoen van Mercedes noemt hij P2 slechts P2.

Verstappen kwam in Abu Dhabi als eerste over de streep en er leek de hele race geen vuiltje aan de lucht te zijn. De pitstops gingen vlekkeloos, de strategie was weer goed, en de combinatie van de RB19 met de drievoudig wereldkampioen was wederom onoverwinnelijk. 'Dat record is ongelooflijk', reageert Wolff na afloop bij Viaplay. 'Dat hebben wij ook gedaan in 2016, negentien zeges in een seizoen, maar dan met twee coureurs', zegt de Oostenrijker.

In 2016 wist Mercedes dat voor elkaar te krijgen met Nico Rosberg en Lewis Hamilton in het Mercedes-tijdperk. Dat tijdperk is echter al een tijdje voorbij, en daar is Wolff zich al een jaar bewust van. Verstappen is voor iedereen al twee seizoenen een maatje te groot. 'Hij is echt top-notch', gaat Wolff verder. 'Het engineering team van Red Bull heeft het fantastisch gedaan. Je moet ze feliciteren.'

Mercedes oogt niet tevreden

Mercedes was tot de laatste race van het seizoen in gevecht met Ferrari voor P2 in het kampioenschap. Ferrari leek er tijdens de race goed voor te staan, maar vanwege een moeilijke race van Carlos Sainz, die uit de punten viel, kreeg Mercedes toch de P2 in handen. 'Weet je, het was was een goede dag vandaag, maar uiteindelijk is P2 slechts P2. Ik ben blij voor iedereen vandaag en iedereen die zo hard heeft gewerkt', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws