Wolff stelt mening iets bij na 'statement' Andretti: 'Mogelijk wel gunstig voor F1' Formule 1
Formule 1

Wolff stelt mening iets bij na 'statement' Andretti: 'Mogelijk wel gunstig voor F1'

Wolff stelt mening iets bij na 'statement' Andretti: 'Mogelijk wel gunstig voor F1'

Toto Wolff en James Vowles zijn het erover eens dat de samenwerking tussen Andretti Autosport en Cadillac een stap in de goede richting is. De Mercedes-teambaas was altijd fel tegen een intrede van de Amerikaanse renstal, maar de samenwerking is volgens hem een goed teken. Vowles lijkt nog niet warm te worden van het idee. De nieuwe teambaas van Williams is nog altijd van mening dat de huidige teams er financieel op vooruit moeten gaan als Andretti een intrede doet.

De FIA-president heeft na de Grand Prix van Miami het team van Andretti op een zoektocht gestuurd. De Amerikaanse renstal moest namelijk met een autofabrikant in zee gaan. 'Cadillac en General Motors, dat is wel een statement', wordt Wolff geciteerd door Formula Rapida. 'Door samen te werken met Andretti is dit zeker positief. Het geeft een andere invalshoek die mogelijk gunstig is voor de Formule 1. Niemand zou ooit de verdiensten van General Motorsport of Cadillac in de motorsport in twijfel trekken.'

Toch staat Wolff erom bekend dat hij fel tegen een intrede van Andretti Autosport is. De teambaas van Mercedes heeft wel eens een woordenstrijd in de media uitgevochten met Mario Andretti. De Oostenrijker is van mening dat de Amerikaanse renstal waarde moet toevoegen aan de koningsklasse van de autosport en dat was volgens Wolff nog niet het geval. De samenwerking van Andretti met Cadillac is dus zeker een stap in de goede richting voor de mogelijke nieuwkomers.

Vowles blijft bij standpunt

Geld speelt een belangrijke rol in de discussie over een intrede van Andretti. Vowles blijft dan ook bij zijn standpunt. 'We staan altijd open voor groei van de sport, maar de waarheid is dat de sport financieel steeds succesvoller moet worden. Nieuwe deelnemers moeten effectief de groei brengen die nodig is om iedereen in een betere of neutrale positie te krijgen. Er zijn veel mooie dingen te zeggen over Andretti en Cadillac, ze moeten alleen begrijpen dat de sport door hen moet groeien, op welke manier dan ook', aldus de Williams-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws