Alonso is er klaar voor om wat 'speciaals' neer te zetten met Aston Martin: 'Ik geloof in onze kansen' Formule 1
Formule 1

Alonso is er klaar voor om wat 'speciaals' neer te zetten met Aston Martin: 'Ik geloof in onze kansen'

Alonso is er klaar voor om wat 'speciaals' neer te zetten met Aston Martin: 'Ik geloof in onze kansen'

Fernando Alonso is van mening dat hij nog altijd op de toppen van zijn kunnen presteert. Daarnaast heeft de Spanjaard er alle vertrouwen in dat zijn nieuwe team Aston Martin in staat is om te winnen. De tweevoudig wereldkampioen denkt ook niet dat hij nog in de Formule 1 was gebleven als hij niet geloofde in een overwinning met Aston Martin.

Alonso maakte begin dit seizoen de overstap van Alpine naar Aston Martin. De renstal van Lawrence Stroll kende in 2022 met de inmiddels gepensioneerde Sebastian Vettel en met Lance Stroll een moeilijk seizoen. Het Britse team eindigde op zevende plaats in het constructeurskampioenschap en kwam niet in de buurt van de podiumplaatsen. Toch gelooft Alonso in de kansen Aston Martin. 'Ik denk dat ik niet langer in de Formule 1 had gereden als ik niet geloofde dat we een kans hadden', begint de 41-jarige bij Motorsport.com.

Er zal nog wel een hoop moeten gebeuren als Aston Martin om de prijzen mee wil strijden. Alonso realiseert zich dat ook en hij acht het dan ook niet realistisch dat dit in 2023 gaat gebeuren. 'Om komend seizoen het gat naar de top te dichten, is denk ik niet realistisch. We moeten een fundering voor de toekomst leggen en dan beter werk leveren dan de mensen om ons heen. Dit is een erg competitieve wereld en om kampioen te worden, zul je iets speciaals neer moeten zetten. Ik ben er in ieder geval klaar voor om iets speciaals te brengen en dit verwacht ik ook van het team.'

Alonso gelooft dat hij het verschil kan maken

Alonso is inmiddels al 41 jaar, maar in een eerder stadium liet hij weten nog graag twee of drie jaar in de Formule 1 te willen blijven. Echter met de kanttekening dat hij er nog wel vertrouwen in heeft dat hij het maximale uit zichzelf kan halen. 'In 2021 was ik misschien niet op mijn best. Als ik nog een paar van zulke seizoenen heb en ik ben niet tevreden over mezelf, dan stop ik misschien wel.'

Het afgelopen seizoen verliep voor de Spanjaard gelukkig een stuk beter en hij gelooft dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het opbouwproces van Aston Martin. 'Ik denk dat ik het verschil kan maken op cruciale momenten in de races. Het gaat niet alleen om rijderskwaliteiten, want ik denk dat we dat allemaal wel hebben. Het gaat er meer om hoe sterk je bent op mentaal gebied en hoe je met bepaalde dingen omgaat', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws