Häkkinen hoopt op minder dominant Red Bull: 'Kijken hoe de regels de successen beïnvloeden' Formule 1
Formule 1

Häkkinen hoopt op minder dominant Red Bull: 'Kijken hoe de regels de successen beïnvloeden'

Häkkinen hoopt op minder dominant Red Bull: 'Kijken hoe de regels de successen beïnvloeden'

Mika Häkkinen kijkt uit naar het aankomende Formule 1-seizoen. De nieuwe reglementen in de koningsklasse van de autosport zorgen ervoor dat de slechtst presterende teams meer tijd krijgen om aan hun aerodynamica te werken om zo het gat naar de top, die minder tijd krijgt in de windtunnel, te dichten. Ondanks deze regels verwacht Häkkinen wel dat Ferrari, samen met Charles Leclerc en Carlos Sainz, een streepje voor heeft op andere teams.

Het 2022-seizoen werd uiteindelijk gedomineerd door Red Bull Racing en Max Verstappen. De kampioenschappen werden al relatief vroeg in het seizoen gewonnen, maar daar gaat het team ook de prijs voor betalen. Het is aan de andere renstallen om het gat naar Red Bull te dichten. 'Ik kijk ernaar uit om te zien hoe teams die vorig jaar niet succesvol waren, geholpen kunnen worden door de huidige regels om hun auto's te ontwikkelen voor dit jaar', zegt Häkkinen bij Mundo Deportivo.

Door de reglementen krijgen teams die lager eindigden in het constructeurskampioenschap meer tijd in de windtunnel. Red Bull wordt niet alleen gestraft door de straf voor het overschrijden van het budgetplafond, maar ook door de eerste plek in het kampioenschap. 'Het zal interessant zijn om te volgen. Het zal fascinerend zijn om te zien hoe deze verschillen in windtunneltijd de hoog- en laaggeklasseerde teams en hun successen zal beïnvloeden.'

Häkkinen: 'Ferrari zit in een zeer goede situatie'

Ferrari heeft door haar tweede plek in het klassement natuurlijk ook relatief minder tijd in de windtunnel. Toch wil de Italiaanse renstal ook volgend seizoen weer een gooi doen naar de titel. 'Ferrari heeft een zeer goede situatie met twee geweldige coureurs.' Voorlopig is er nog geen onderscheid gemaakt tussen beide rijders. 'Voor Sainz is het natuurlijk interessant om te zien hoe de twee coureurs samen gaan werken, hoe het team samen gaat werken. Als ze beginnen te winnen en een stap voor liggen op de rest, dan zal het interessant zijn om te zien wat er gebeurt', aldus Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws