Rosberg ziet Pérez aan kracht winnen: 'Red Bull heeft nu een uitstekende line-up' Formule 1
Formule 1

Rosberg ziet Pérez aan kracht winnen: 'Red Bull heeft nu een uitstekende line-up'

Rosberg ziet Pérez aan kracht winnen: 'Red Bull heeft nu een uitstekende line-up'

Nico Rosberg is ontzettend onder de indruk van de vorm van Sergio Pérez. De Mexicaan behaalde in Imola de tweede plek en wist de aanvallen van concurrent Charles Leclerc de hele race af te slaan. Dat Pérez in 2022 een hogere versnelling gevonden lijkt te hebben is de Sky Sports F1-analist niet ontgaan.

'Sergio is steeds beter aan het worden', meldt de Duitser. 'Vorig jaar zat hij te ver van Verstappen af, maar dit jaar gaat het beter.' Gedurende de race wist Pérez zijn collega niet bij te halen, maar groter dan twaalf seconden werd het gat niet. Pérez lijkt in de 2022-bolides over meer snelheid te beschikken en vaker in de buurt van Verstappens pace te komen.

Red Bull heeft nu dus twee coureurs die vooraan meestrijden om podiumplaatsen. Dit komt in het coureursklassement goed terug. Pérez bezet momenteel de derde plek, met een achterstand van vijf punten naar zijn collega. Wel ervoer hij een DNF minder dan de Nederlander. Rosberg kan maar één conclusie trekken: 'Red Bull beschikt nu over een uitstekende line-up.'

Pérez goud waard voor Red Bull

Pérez scoort sinds de Grand Prix van Bahrein al prima punten voor zijn team. In Saoedi-Arabië werd hij vierde na een ongelukkig getimede safety car. In Australië en Emilia Romagna wist hij twee podia op rij te pakken. Tweemaal was de tweede plek voor hem. 'Pérez doet het dit jaar geweldig en profileert zich goed in de sport', concludeert Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws