Wolff vindt bron van lek over budgetplafond niet relevant: 'Komt niet van de FIA' Formule 1
Formule 1

Wolff vindt bron van lek over budgetplafond niet relevant: 'Komt niet van de FIA'

Wolff vindt bron van lek over budgetplafond niet relevant: 'Komt niet van de FIA'

Toto Wolff vindt het niet relevant hoe de informatie dat Red Bull Racing het budgetplafond overschreed naar buitenkwam. De teambaas van Mercedes stelt dat het veel belangrijker is dát het budgetplafond is overschreden. Hij ontkent daarnaast dat het lek vanuit de FIA kwam.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore lekte al naar buiten dat Red Bull en Aston Martin in 2021 overtredingen zijn begaan met betrekking tot de kostenlimiet. Inmiddels is duidelijk dat Red Bull het overschreed, terwijl bij Aston Martin sprake is van een procedurele fout. Beide teams zijn gestraft, maar wel pas een maand nadat de informatie over de overtredingen lekte. De FIA kwam pas ruim een week met het nieuws naar buiten.

Doordat er bij de FIA een oud-Mercedes-werkneemster in dienst is, ontstond het vermoeden dat zij er iets mee te maken had. Wolff ontkent dit stellig. 'Het lek komt niet van de FIA, maar er zijn tien financieel directeuren die het hele jaar bij elkaar zitten en uitzoeken wie wat heeft gedaan', vertelt de Oostenrijker tegenover Sky Sport Deutschland, geciteerd door Motorsport-Total.com.

Wolff: 'Poging van Red Bull om de aandacht te verleggen'

Wolff stelt dat het niet belangrijk is wie de informatie lekte. 'Er was een overtreding. Het maakt niet uit hoe het tot stand kwam. Een overtreding is een overtreding. Wie erover gepraat heeft? Ik denk dat het de financieel directeuren waren. Maar dit is ook een soort secundair oorlogstheater. Het is een poging van Red Bull om de aandacht te verleggen', aldus de Mercedes-teambaas, die vindt dat de overtreding het probleem is en niet het lek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws