Doohan hoopte op zitje bij Alpine: 'Toen meer zenuwen dan tijdens eerste vrije training' Formule 1
Formule 1

Doohan hoopte op zitje bij Alpine: 'Toen meer zenuwen dan tijdens eerste vrije training'

Doohan hoopte op zitje bij Alpine: 'Toen meer zenuwen dan tijdens eerste vrije training'

Jack Doohan, onderdeel van het opleidingsprogramma van Alpine, was minder zenuwachtig voor het rijden van de eerste vrije training in Mexico dan voor de bekendmaking van de vervanger van Fernando Alonso. Dat stoeltje leek naar Oscar Piastri te gaan, maar na veel controversie tekende de Australiër bij McLaren. Doohan had de hoop dat de ogen op hem gericht zouden zijn, maar Alpine schakelde door naar Pierre Gasly.

'Er is heel wat voorbereiding aan voorafgegaan', begint Doohan tegenover The Race, als hem wordt gevraagd naar zijn proces om een stoeltje in de Formule 1 te kunnen bemachtigen. 'Ik heb me voorbereid om mijn weg naar de paddock te vinden sinds het nieuws begin augustus bekend werd, en ik heb me hierop gericht. Ik wil in de Formule 1 rijden. Ik zou zeggen dat er vier weken geleden meer zenuwen waren dan tijdens de eerste vrije training.'

Doohan verving Ocon bij Alpine in VT1

Tijdens de eerste vrije training in Mexico nam Doohan plaats in de auto van Esteban Ocon. Tijdens een filmdag in Monza reed hij ook al eens in de 2022-auto. 'Toen ik in de auto stapte en de garage uitreed, was er natuurlijk veel opwinding, veel vreugde, veel emoties. Toen ik eenmaal op de baan was, spoelde dat allemaal weg. Het was moeilijk te beschrijven wat ik voelde, maar het was een heel gaaf gevoel.'

Doohan kwam in die eerste vrije training niet verder dan 13 ronden. Dat had te maken met een motorprobleem en op het laatste moment een rode vlag. 'Ik ben in zekere zin blij, niet voor mijn gereden ronden, maar wel dat we dit probleem nu hebben gevonden, in plaats van later in het weekend, waardoor we mogelijk punten zouden kunnen mislopen', besluit Doohan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws