Verstappen niet verbaasd dat Ricciardo niks is verleerd: 'Het is hetzelfde als met fietsen' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet verbaasd dat Ricciardo niks is verleerd: 'Het is hetzelfde als met fietsen'

Verstappen niet verbaasd dat Ricciardo niks is verleerd: 'Het is hetzelfde als met fietsen'

Max Verstappen is niet verbaasd over de goede prestatie van AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Mexico. Volgens de drievoudig wereldkampioen is zijn oude teamgenoot gewoon weer terug van weggeweest. Verstappen zag Ricciardo's sterke optreden in Mexico als een bevestiging van zijn kunnen, zelfs na een periode van afwezigheid.

De Australiër kwalificeerde in Mexico op een vierde plek en kwam als zevende over de finishlijn. Hiermee haalde hij zes punten binnen voor zijn team, AlphaTauri, waardoor het team van een tiende plek naar een achtste plek steeg in het constructeurskampioenschap.

Verstappen ziet deze comeback van Ricciardo echter niet als een verrassing. ‘Het is hetzelfde als met fietsen, dat verleer je ook nooit toch?’, grapt de Nederlander tegenover Nederlandse media in Brazilië. ‘Natuurlijk heeft hij een superweekend achter de rug en heeft hij het top gedaan, maar ik heb bij mezelf niet zoiets van: Wauw! Hoe kan dat?! Ik weet natuurlijk wel wat Daniel kan’, voegt hij hieraan toe.

Ricciardo zat in Austin voor het eerst sinds Zandvoort weer achter het stuur van de AlphaTauri. In Zandvoort crashte de Australiër tijdens de vrije training met alle gevolgen van dien. Hij brak zijn hand en een lang proces van herstel werd gestart. Tijdens zijn terugkomst in Austin behaalde de AlphaTauri-coureur mindere resultaten en eindigde hij op een vijftiende plek, met achter zich drie coureurs met DNF en twee gediskwalificeerde coureurs.

Voordeel in Mexico

Desondanks zag Verstappen het plotselinge succes van Ricciardo in Mexico wel aankomen. ‘Het is iets waar ik niet verrast door ben. Hij heeft natuurlijk nog een beetje last van zijn hand, maar als je in de auto zit, dan giert de adrenaline door je lichaam, waardoor je er automatisch minder last van hebt.’ Daarnaast erkent de Nederlander de verschillen van de twee circuits. ‘Mexico is sowieso fysiek iets minder zwaar vanwege de hoogte.’

Tijdens het weekend in Mexico hebben veel coureurs van teams uit het middenveld onverwacht goede resultaten behaald, vooral tijdens de vrije trainingen. Ricciardo leek een van de weinige coureurs die de goede resultaten in de vrije training ook kon doorzetten in de race op zondag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws