Wolff waarschuwt concurrentie: 'Dat zijn de dagen waar ze spijt van zullen krijgen' Formule 1
Formule 1

Wolff waarschuwt concurrentie: 'Dat zijn de dagen waar ze spijt van zullen krijgen'

Wolff waarschuwt concurrentie: 'Dat zijn de dagen waar ze spijt van zullen krijgen'

Toto Wolff heeft aangegeven dat Mercedes aankomend seizoen enkele interessante details op de auto zal hebben. De Duitse renstal wijkt af van het eigen concept en hoopt daarmee een competitief seizoen tegemoet te gaan. Wolff denkt dat Mercedes een klein voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie. Gezien de teleurstellende jaren bij het team heeft iedereen bij Mercedes veel kunnen leren van de gemaakte fouten.

Dit seizoen besloot Mercedes een harde conclusie te trekken nadat het team opnieuw niet competitief was. Na een overwinning in 2022 op het circuit van Interlagos wilde de Duitse renstal het nog proberen met haar unieke concept, maar die keuze pakte verkeerd uit. Mercedes was opnieuw niet competitief genoeg en gaat het in 2024 dan ook over een andere boeg gooien. De auto veranderende al veel gedurende het afgelopen seizoen, maar volgend jaar staat er een radicale verandering op de planning.

Dat moet ervoor zorgen dat Mercedes weer mee kan doen in de strijd om de wereldtitel. Wolff had het afgelopen jaar weinig positieve woorden over voor de W14, maar de teambaas was wel te spreken over de gedurfde keuzes van het team. 'De auto van volgend jaar zal meer conventioneel zijn, zoals je zou verwachten van een Formule 1-auto', zegt Wolff tegenover PlanetF1. Dat betekent niet dat er geen verrassingen zullen zijn vanuit Brackley. 'Er zijn een paar interessante details die we nog niet op andere auto's hebben gezien.'

Alle zeilen bijgezet bij Mercedes

Deze details zullen waarschijnlijk pas tijdens de testdagen in Bahrein onthuld worden. De meeste teams houden de ontwerpdetails namelijk graag geheim tijdens de car launches. Zo onthulde Red Bull Racing de show car van de FIA in 2022 en reed Mercedes dat jaar met een compleet andere auto tijdens de testdagen in Barcelona, alvorens het team in Bahrein de echte auto onthulde. Toen werd er voorspeld dat de Mercedes ofwel heel snel zou zijn of achter de feiten aan zou lopen.

Er volgden uiteindelijk twee teleurstellende seizoenen voor de achtvoudig constructeurskampioen. Lewis Hamilton wist bijvoorbeeld geen races meer te winnen, waardoor hij al twee seizoenen droog staat. Ondanks de teleurstellingen ziet Wolff liever de positieve punten in. 'Ik had gehoopt dat we gestreden hadden voor het wereldkampioenschap, maar dat was niet het geval. Dus we kijken uit naar volgend jaar. Alle zeilen zijn bijgezet voor 2024. We nemen de lessen mee en doen meer analyses.'

'We wisten dat er een tijd zou komen dat het moeilijker zou worden en dat gebeurde dus na acht titels', vervolgt de Oostenrijker. De negende titel moet aankomend seizoen dus aan de palmares worden toegevoegd. Aan strijdlust is in ieder geval geen gebrek bij Mercedes. 'De dagen waarop we verliezen zijn de dagen waar onze concurrenten spijt van zullen krijgen, omdat wij het meeste leren. Dit jaar is zeker karaktervormend geweest en ik hoop dat de fundamenten zijn gelegd om competitiever te zijn', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws