Russell kritisch op sprintraces met omgekeerde grid: 'Het concept werkt niet’ Formule 1
Formule 1

Russell kritisch op sprintraces met omgekeerde grid: 'Het concept werkt niet’

Russell kritisch op sprintraces met omgekeerde grid: 'Het concept werkt niet’

Mercedes-coureur George Russell heeft zijn bedenkingen geuit over het idee van sprintraces met een omgekeerde startgrid. Hoewel het duidelijk is dat er aanpassingen nodig zijn in het huidige sprintformat, blijft voor veel experts de optimale oplossing nog onduidelijk. Diverse voorstellen circuleren, waarbij verschillende teambazen het idee van een omgekeerde startgrid opperen. Niettemin lijkt dit voorstel niet in goede aarde te vallen bij Russell.

‘Ik spreek niet namens de coureurs, maar mijn persoonlijke mening is dat ik niet denk dat races met een omgekeerde grid zullen werken’, begint Russell tegenover internationale media. Hij benadrukte zijn standpunt door zijn ervaringen uit de Formule 2 en Formule 3 te delen. ‘Als je de tien snelste auto's hebt, is de meest uitdagende auto om in te halen de auto waar je direct het gevecht mee aan moet gaan.'

Russell legde verder uit dat het omkeren van de grid zou leiden tot een situatie waarin elke auto probeert zijn meest directe concurrent in te halen. ‘Wat je waarschijnlijk zult zien is dat het gewoon een DRS-trein wordt’, benadrukt de Britse Mercedes-coureur. ‘Omdat je een Williams kunt hebben die achter een Haas rijdt, die hij niet helemaal kan passeren. Die Williams rijdt dan weer voor een Alpine die voor een McLaren of wie dan ook rijdt. Het concept werkt niet’, legt hij verder uit.

Niet altijd saai

De Britse coureur ziet echter wel in dat sprintraces wel een spektakel kunnen zijn. ‘De beste sprintraces waren wanneer de banden versleten waren’, geeft hij aan. ‘Zoals we zagen in Qatar, waar mensen verschillende strategieën hadden en ook in Brazilië, waar de banden het maar net haalden tot de 25ste ronde. Dat waren goede races’, aldus Russell

Russell concludeerde dat het huidige sprintraceformat, waarbij teams vaak kiezen voor de mediumband en de hele race voluit gaan zonder pitstops, niet bevorderlijk is voor opwinding op de baan. ‘Dan krijg je geen goede race’, geeft hij toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws