Wolff werd op de vingers getikt door de FIA in Miami: 'Ze moesten van positie wisselen' Formule 1
Formule 1

Wolff werd op de vingers getikt door de FIA in Miami: 'Ze moesten van positie wisselen'

Wolff werd op de vingers getikt door de FIA in Miami: 'Ze moesten van positie wisselen'

Toto Wolff kwam bij Express na de Grand Prix van Miami terug op het incident tussen Lewis Hamilton en George Russell. Russell ging Hamilton op illegale wijze voorbij en moest de positie terug geven.

Hamilton eindigde achter Mercedes-teamgenoot Russell in de GP van Miami van zondag, en teambaas Wolff onthulde dat Mercedes geen gesprek met de FIA heeft geïnitieerd. Russell haalde Hamilton op verse banden in maar deed dat buiten de baan en moest zodoende de plek terug geven.

Geen gesprek met de FIA

Toto Wolff heeft elke suggestie ontkend dat Mercedes in gesprek was met de FIA over de illegale inhaalactie van Russell op Hamilton. Russell eindigde zondag in Florida als vijfde, één plaats voor zijn teamgenoot Hamilton. Een botsing tussen McLaren's Lando Norris en AlphaTauri's Pierre Gasly in de 41e ronde bood Russell een goed moment om zijn harde banden te wisselen. Hamiltons situatie kwam niet aan een stop toe omdat het team hem te laat naar binnen riep.

Deze week hield Toto Wolff vol dat een gesprek met de FIA niet heeft plaatsgevonden tijdens de race. Volgens de teambaas heeft Mercedes het voorval niet besproken met de wedstrijdleiding maar zijn ze teruggefloten door de FIA. 'Er was geen dialoog met de FIA en ik denk dat het ook zo moet zijn. Het was de FIA die naar ons terugkwam en zei: 'Ze moeten van positie veranderen.'

Daarmee geeft de teambaas dus aan dat Mercedes geen discussie heeft gehad met de wedstrijdleiding. Het team initieerde zelf niks en liet Russell gewoon doorrijden, totdat de FIA ingreep en het tweetal van plek liet wisselen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws