Surer zag twee verschillende versies van Verstappen: 'Hij wordt nu weer rustig' Formule 1
Formule 1

Surer zag twee verschillende versies van Verstappen: 'Hij wordt nu weer rustig'

Surer zag twee verschillende versies van Verstappen: 'Hij wordt nu weer rustig'

Marc Surer heeft dit seizoen twee verschillende versies van Max Verstappen gezien. De voormalig coureur zag dat de Nederlander in de eerste races van het seizoen toch enige nervositeit uitstraalde, maar nu hij weer races weet te winnen, is de Red bull Racing-coureur weer de rust zelve. Surer denkt dan ook dat Verstappen het wereldkampioenschap zal winnen als het opnieuw aan zal komen op de laatste race van het seizoen. Charles Leclerc heeft immers niet dezelfde ervaring als Verstappen, ziet Surer.

Red Bull begon het Formule 1-seizoen uiterst zwak met twee uitvalbeurten in de eerste race. Nu heeft Verstappen al een aardige inhaalslag weten te maken, aangezien de coureur al drie keer wist te winnen. 'We hebben twee verschillende Verstappens gezien dit jaar', begint Surer bij Formel1.de. 'Hij werd een beetje nerveus in Bahrein, want hij wist dat de auto niet snel genoeg was. Nu hij heeft gezien dat hij Ferrari kan verslaan, zien we dat Verstappen weer rustig wordt. Hij weet dat Red Bull nu op de juiste weg zit.'

De regerend wereldkampioen is momenteel in gevecht met Leclerc. Als het aan zal komen op de laatste dag dan weet Surer wie er waarschijnlijk met de titel vandoor zal gaan. 'Dan zou ik mijn geld op Verstappen zetten. Hij heeft het al een keertje meegemaakt. Wat Verstappen vorig seizoen liet zien, was echt sensationeel. Hij bleef het gehele jaar ijzig kalm. Aan het einde heeft hij alles gegeven en hij heeft het kampioenschap gewoon op de baan gewonnen. Bij Leclerc weten we niet of hij met die druk om kan gaan.'

Surer ziet voordeel voor Red Bull

Qua performance zit het wel goed bij het team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal moet vooral nog wat gewicht verliezen. Surer ziet dat als een voordeel. 'Dat is een heel erg groot voordeel voor Red Bull. Je weet gewoon dat wanneer je tien kilo verliest dat je dan hoe dan ook drie tienden sneller zal gaan. Red Bull is ook ongeveer nog tien kilo te zwaar, dus dit is echt gratis tijdwinst. Als je nieuwe onderdelen bouwt dan weet je niet zeker of je sneller zal gaan', aldus de Zwitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws