Ziggo bevestigt: vanaf 2022 geen uitzendrechten Formule 1 meer Formule 1
Formule 1

Ziggo bevestigt: vanaf 2022 geen uitzendrechten Formule 1 meer

Ziggo bevestigt: vanaf 2022 geen uitzendrechten Formule 1 meer

Ziggo heeft bevestigd dat het vanaf 2022 niet meer de Formule 1 in Nederland zal uitzenden. In plaats daarvan zal waarschijnlijk de Noorse zender Viaplay deze taak op zich nemen. Gisteren kwam het gerucht al naar buiten, maar Ziggo hield zich toen nog stil over de ontwikkelingen. Inmiddels is het officieel bevestigd door de Nederlandse televisieprovider.

In een tweet van het telecombedrijf wordt bevestigd dat Ziggo afstand doet van de rechten om de Formule 1 op televisie uit te kunnen zenden. De tarieven die geëist worden door Liberty Media zouden te hoog zijn geworden om de Formule 1-wedstrijden nog rendabel uit te zenden. Daarom zal het merk aan het einde van het jaar de uitzendrechten verliezen over de sport.

Verdere informatie geeft Ziggo nog niet. Daarmee blijft het nog onzeker welke zender de taak op zich zal willen nemen. Eerder werd dus de Scandinavische zender Viaplay genoemd. Volgens het AD zou het bedrijf de uitzendrechten vervolgens weer willen doorverkopen of verhuren aan een andere Nederlandse zender.

Financiële problemen doen Ziggo Sport de das om

Chris Woerts wist eerder bij Veronica Inside al te melden dat er flinke sommen geboden werden om de rechten te verkrijgen. Zo leek een bod van een Turkse zender van 44 miljoen euro niet voldoende om de rechten in handen te krijgen, wat doet suggereren dat Viaplay een stuk meer neertelt. Hoeveel dit bedrag precies is, is tot op heden nog onduidelijk.

Kijkend naar de jaarcijfers van Ziggo Sport over 2017 en 2018 is het begrijpelijk dat het houden van de F1-rechten geen duurzaam verhaal was. Het eerstgenoemde jaar betrof de omzet van de sportafdeling van de Nederlandse provider een verlies van acht miljoen euro, een jaar later was het zeven miljoen. Dit in acht nemend zou het waarschijnlijk niet rendabel meer zijn om grote bedragen neer te tellen voor de uitzendrechten van de Formule 1.

Chris Woerts bij Veronica Inside over F1-uitzendrechten Ziggo Sport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws