Ziggo-mannen zien misschien wel mooiste overwinning ooit: 'Moest er heel hard voor vechten' Formule 1
Formule 1

Ziggo-mannen zien misschien wel mooiste overwinning ooit: 'Moest er heel hard voor vechten'

Ziggo-mannen zien misschien wel mooiste overwinning ooit: 'Moest er heel hard voor vechten'

Max Verstappen heeft in Austin misschien wel zijn mooiste wedstrijd ooit gereden, zo stellen de mannen van Ziggo Sport. De Nederlander heeft er hard voor moeten vechten, maar heeft op COTA altijd iets extra's, zo stellen zij. Vooral het duel met Charles Leclerc kon op goedkeuring rekenen. Het wordt gezien als de nieuwe generatie van het racen.

Robert Doornbos zag in het Race Café dat zowel Verstappen als Lewis Hamilton het zwaar hadden na de race. 'Hij moest er heel hard voor vechten, dat hoorde je na afloop ook op de boordradio, zowel Verstappen als Hamilton moesten even bijkomen. Dat wil je ook zien, gewoon pushend, geen bandenmanagement. We hoopten op een scenario van 2021, dat die twee echt intense battles hadden, maar het ging vrij makkelijk.'

Olav Mol zag de Nederlander al eerder eenzelfde soort race rijden in het begin van zijn carrière, toen hij nog voor het zusterteam van Red Bull Racing reed. 'Ik herinner me een race waarin hij hier vierde werd in een Toro Rosso, dat was ook zo'n soort race. Hij heeft hier altijd net dat beetje extra ten opzichte van de rest', zo ziet de commentator dat Verstappen altijd goed is in Austin.

'Nieuwe generatie racen'

Na zijn slechte stop, was de Nederlandse coureur veroordeeld tot een inhaalrace, waarbij hij Leclerc tegenkwam. De manier waarop Verstappen en de Monegask vechten met elkaar, kan op goedkeuring rekenen van Mol. 'Ze vechten zo mooi. Dat is natuurlijk gekomen door dat gedoe in Oostenrijk twee of drie jaar geleden. Toen was Leclerc ook echt nog zo van 'je komt mij niet voorbij en ik doe alles met mijn ellebogen', maar daar hebben beide mannen wel van geleerd. Dit is gewoon omdat ze elkaar respecteren.'

Renger van der Zande stelt dat deze coureurs de nieuwe generatie racen vertegenwoordigen. 'Het is gewoon de nieuwe generatie racen. Dat zijn ook racers die zoiets hebben van, ik zet hem er tussen, ik geef hem ruimte, ik pak hem later wel terug. Dat is heel mooi om te zien', zo laat hij weten te genieten van de nieuwe duels op de baan tussen de Red Bull- en Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws