Windsor niet te spreken over 'agressieve' Verstappen op boordradio na mislukte pitstop Formule 1
Formule 1

Windsor niet te spreken over 'agressieve' Verstappen op boordradio na mislukte pitstop

Windsor niet te spreken over 'agressieve' Verstappen op boordradio na mislukte pitstop

Formule 1-journalist Peter Windsor schijnt zijn licht op de race van Max Verstappen. De Nederlander kon na een goede start de leiding over nemen van Carlos Sainz en wist na een spannende race met een grote tegenslag toch te winnen. Een mooi eerbetoon aan de oprichter van Red Bull, Dietrich Mateschitz, die op zaterdag overleed op 78-jarige leeftijd.

De finish van de Grand Prix van de Verenigde Staten was dramatisch voor Verstappen volgens Windsor. 'Hij won uiteindelijk op de dag dat we de geweldige bijdrage van Mateschitz aan de Formule 1 en Red Bull herinneren, die recent overleed. Het was daardoor een emotionele overwinning, in het bijzonder van Max, Christian Horner en Dr. Helmut Marko', vertelt de Brit in een YouTube-video op zijn eigen kanaal. Het eerbetoon bleef echter niet bij de winst. Met de overwinning en de vierde plek voor Sergio Pérez wist het team zondag het constructeurskampioenschap te winnen.

Maar de overwinning was niet gemakkelijk. Verstappen ging namelijk aan de leiding van de race, toen hij binnenkwam voor zijn tweede pitstop. Toen ging het fout voor de Nederlander. 'Zijn race was met negen seconden vertraagd, doordat de wielsleutel aan de linkervoorkant niet leek te werken', vertelt Windsor. Toch prijst hij de monteur die de wielsleutel vasthad. 'Erg goed werk van de monteur, die twee keer met dezelfde wielsleutel probeerde het wiel vast te zetten en daarna rustig een nieuwe pakte', vertelt de Formule 1-journalist.

Hij was echter minder te spreken over het gedrag van Verstappen zelf. 'Max was een beetje agressief op de radio de ronde erna had ik het idee', vertelt Windsor. 'Natuurlijk was hij van streek, maar hij is een tweevoudig wereldkampioen, hij heeft de titel al te pakken en in de race kon nog van alles gebeuren', is de expert kritisch. In plaats van de sarcastische opmerking die Verstappen maakte, had Windsor het logischer gevonden als hij iets had gezegd als: 'Maak je geen zorgen jongens, dit kunnen wij.'

'Het was mooi hoe spannend de baanlimieten de race maakten'

Door de pitstop verloor Verstappen twee plaatsen aan Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Vooral het laatste gevecht met de Brit was intensief, maar Windsor zag daar een groot voordeel voor de Nederlander. De tweevoudig wereldkampioen was namelijk een stuk sneller op de rechte stukken en dus in de tweede sector. 'Alles wat Max hoefde te doen, was net zo snel zijn als Lewis in de eerste en derde sector en dan kon hij in de tweede passeren', legt de journalist uit.

Behalve bandenmanagement waren aan het einde van de race de baanlimieten een belangrijk begrip voor zowel Verstappen als Hamilton. 'Op een gegeven moment hadden ze deze allebei drie keer overschreden, dus als het nog een keer zou gebeuren, zou er een straf komen', vertelt Windsor. Hij vond het leuk om te zien hoe de baanlimieten een grote rol speelden. 'Het was mooi hoe spannend dit issue de laatste rondes maakte', eindigt de zeventigjarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws