Zuid-Afrikaanse Grand Prix komt dichterbij, F1-CEO reist af naar Kyalami Formule 1
Formule 1

Zuid-Afrikaanse Grand Prix komt dichterbij, F1-CEO reist af naar Kyalami

Zuid-Afrikaanse Grand Prix komt dichterbij, F1-CEO reist af naar Kyalami

Formule 1-CEO Stefano Domenicali vliegt deze week naar Zuid-Afrika voor overleg over een mogelijke Grand Prix. Het verhaal hing al enkele weken in de lucht dat Kyalami op weg was naar een herintrede op de F1-kalender, maar Domenicali gaat nu definitieve stappen zetten.

De Formule 1 wil terugkeren naar Afrika. Er wordt inmiddels al gesproken met de directie van het Kyalami Circuit en het lijkt allemaal vlot te verlopen. Tussen Canada en Azerbeidzjan reist de Italiaanse CEO af om de plannen door te nemen, meldt De Telegraaf. Er zou zelfs voor 2023 al een race overwogen worden, al staat dit plan nog niet vast.

Een deelreden hiervoor is dat er veel andere evenementen zijn die gepland staan voor de komende jaren. Eigenlijk is de kalender zoals deze er nu voorstaat al volgeboekt. Denk maar eens aan de Grand Prix van Qatar, die in 2022 vanwege het WK voetbal niet doorgaat, maar vanaf 2023 wel gewoon weer op de kalender staat. Ook is er ruimte gemaakt voor Las Vegas, terwijl een terugkeer naar China nog altijd gewenst is.

Kan Kyalami?

Kyalami lijkt dus een serieuze mogelijkheid te zijn voor de kalender in toekomstige jaren. Kan het echter op het Zuid-Afrikaanse circuit? Enige tijd geleden kwam er van Citizen, een lokaal medium, een verhaal naar buiten met veel vraagtekens. Zo zouden tickets voor de lokale bevolking exorbitant duur worden, terwijl er veel aan het circuit moet gebeuren voordat het F1-klaar is.

Toch lijkt Domenicali, en de sport in zijn geheel, zijn zinnen gezet te hebben op het Afrikaanse continent. In het verleden is er al eens gereden in Kyalami, dus een terugkeer naar het circuit nabij Johannesburg is zeker een logische stap. Wel gaat dit hoogstwaarschijnlijk ten koste van een van de Europese Grands Prix die op de huidige kalender staat, met België en Frankrijk als de twee races die in de gevarenzone lijken te staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws