Formule E-coureur Frijns eindigt als tweede in Marrakesh Formule E
Formule E

Formule E-coureur Frijns eindigt als tweede in Marrakesh

Formule E-coureur Frijns eindigt als tweede in Marrakesh

Robin Frijns is als tweede geëindigd in Marrakesh, waar vandaag de tweede race van het Formule E kampioenschap werd verreden. De Belg Jerome d'Ambrosio wist als eerste over de finishstreep te komen. Zijn Britse teamgenoot Sam Bird maakt de top 3 volledig.

De race in Marrakesh startte rommelig maar verliep daarna vrij soepel. Frijns leek een lange tijd geen kans te maken op een podiumplaats. BMW i Andretti Motorsport-coureurs Da Costa en Sims reden lang op P1 en P2, maar een inhaalpoging van Sims beschadigde de auto van zijn teamgenoot en Da Costa moest hierdoor de race vroegtijdig staken. Sims wist uiteindelijk nog een vierde plek binnen te slepen. De aanvaring gooide de wedstrijd open voor de andere teams, Frijns profiteerde hier optimaal van.

Na afloop meldde Frijns het volgende over de 2-3 van zijn team, Envision Virgin Racing: 'Beide auto's op een podiumpositie is een mooie prestatie voor het team en het zijn belangrijke punten', aldus de coureur op Ziggo Sport. De Nederlander bezet momenteel de vijfde plaats in het kampioenschap.

Frijns was eerder vandaag betrokken bij een pitlane crash toen een andere coureur de controle over zijn remmen verloor en op hem inreed.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws