Balansproblemen voor Verstappen in Bakoe: 'Het kwam terug, maar het was al te laat' Max Verstappen
Max Verstappen

Balansproblemen voor Verstappen in Bakoe: 'Het kwam terug, maar het was al te laat'

Balansproblemen voor Verstappen in Bakoe: 'Het kwam terug, maar het was al te laat'

Max Verstappen kan zich neerleggen bij het behalen van de tweede plek tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De coureur van Red Bull Racing moest teamgenoot Sergio Pérez voor zich dulden. De regerend wereldkampioen geeft aan dat hij geen vertrouwen voelde in zijn bolide door een probleem met de balans in zijn auto. Het belangrijkste vindt Verstappen dat hij veel heeft kunnen leren tijdens het Grand Prix-weekend in Bakoe.

Verstappen leek de overwinning voor het grijpen te hebben nadat hij al snel voorbij kon gaan aan Charles Leclerc. Door een vervelende safetycar verloor de Limburger echter veel posities en was Pérez te sterk. 'Ik ben niet helemaal tevreden met P2, maar ik heb wel veel geleerd tijdens de race', geeft Verstappen aan bij Viaplay. 'De safetycar kwam niet goed uit voor mij, maar je probeert om binnen de DRS te komen. Dan eis je ook veel je banden.'

'Bovendien was de balans niet helemaal goed en dat is nodig voor het vertrouwen op dit circuit', vervolgt de Red Bull-coureur. De Nederlander klaagde gedurende de race over een verkeerde balans. Vanaf dat moment begon Verstappen ook veel tijd te verliezen ten opzichte van Pérez. Alleen aan het einde van de race wist de regerend wereldkampioen het gat enigszins te dichten. 'Ik probeerde van alles te veranderen op het stuur en de balans kwam ook terug, maar toen was het al te laat.'

Verstappen: 'P2 niet verkeerd'

Door de zege van Pérez is het gat naar Verstappen geslonken tot zes punten. Ondanks het feit dat de Nederlander dit weekend veel punten heeft verloren ten opzichte van zijn teamgenoot, is hij niet volledig ontevreden met de tweede plek. 'Ik kon niet aanvallen, dus uiteindelijk is P2 niet verkeerd. Als je dan tweede eindigt en niet weet waarom dan is er een probleem. Je hebt soms een weekend waarin alles perfect loopt en soms ook niet', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws