Buitenlandse media: 'De baas van alle tumult is Verstappen' Max Verstappen
Max Verstappen

Buitenlandse media: 'De baas van alle tumult is Verstappen'

Buitenlandse media: 'De baas van alle tumult is Verstappen'

Na de wedstrijd in Hongarije is het op maandag de tijd om de balans op te maken, waarbij opvalt dat de internationale pers vooral de monteurs van Max Verstappen overlaadt met lof. Zij zorgden dat de Red Bull-racer nog van start kon gaan na een crash in de opwarmronde.

La Gazetta dello Sport heeft geen goed woord over voor Ferrari. 'Het was een teleurstellend optreden. Dat beide bolides op een ronde zijn gezet, is lastig te accepteren. Wat moeten ze lijden in Maranello.'

Meer lof was er voor de Red Bull-monteurs. 'Vooral complimenten aan de monteurs van Verstappen die zijn beschadigde voorkant op wisten te lappen.'

'Geef Hamilton de titel maar'

Het Duitse Bild is positief over Red Bull Racing en Verstappen. 'De monteurs lapten de boel in recordtijd op, twintig seconden voor het verstrijken van de officiële tijd. Daarna was Verstappens start geweldig!'

Wel wil het medium vooral dat het seizoen voorbij is: 'Geef Lewis Hamilton die titel en blaas het seizoen dan af.' Er is volgens de krant geen kruid gewassen tegen de Brit.

'Red Bull-monteurs hebben nog meer talenten'

L'Equipe geeft de Red Bull-monteurs een tien. 'Ze zijn meesterlijk in hun pitstops maar ze hebben nog meer talenten. De baas van alle tumult is Verstappen, die gaf ze een echte kans om dat te laten zien.' Er is altijd wel iets met en bij de Nederlander aan de hand, concludeert men.

Hamilton regeert voorlopig nog en krijgt een negen. 'Hij had een tien kunnen krijgen. Misschien is zijn dominantie wel nadelig, hij hoeft zich ook niet te verdedigen.

'Ook dat lukte Mercedes en Hamilton nog'

Sky Sports sluit zich aan bij haar collega's. 'De zondagmiddag van Verstappen leek voorbij voordat hij begonnen was toen hij de controle verloor voor de start. Een waanzinnige en heroïsche inspanning van Verstappens monteurs zorgde dat hij nog nèt aan de start kon deelnemen.'

Ondanks de inspanningen was het niet genoeg om Mercedes en Hamilton te bestrijden. 'De Brit kon zich zelfs nog een extra stop permitteren voor dat bonuspunt. En ook dat lukte nog.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws