Even hoge driver rating Verstappen en Hamilton in gloednieuwe F1 2021-game Max Verstappen
Max Verstappen

Even hoge driver rating Verstappen en Hamilton in gloednieuwe F1 2021-game

Even hoge driver rating Verstappen en Hamilton in gloednieuwe F1 2021-game

Max Verstappen heeft dezelfde driver rating in het gloednieuwe Formule 1-spel gekregen als Lewis Hamilton, zo wordt bekendgemaakt op de officiële website van de Formule 1. De twee titelrivalen uit het echte leven worden door gamestudio Codemasters allebei beoordeeld met een score van 95. Ze worden gevolgd door Valtteri Bottas en Lando Norris, die respectievelijk een 92 en 91 krijgen.

De driver ratings worden gegeven aan de hand van meerdere factoren: ervaring, bewustzijn, racecraft en snelheid. Verstappen moet het, niet geheel verrassend, afleggen ten opzichte van Hamilton op ervaring: 69 tegen 92 om precies te zijn. Daarnaast scoort de coureur van Red Bull Racing wel hoger op bewustzijn (96 tegen 89, red.) en racecraft (96 tegen 94, red.). Vervolgens scoort Hamilton weer hoger op snelheid dankzij een score van 98. Verstappen heeft maar één puntje minder.

Bottas en Norris zijn vervolgens de twee heren met de hoogste scores door hun ratings van 92 en 91. Met name laatstgenoemde springt eruit, gezien de McLaren-coureur vorig jaar nog 84 haalde. Dat is een stijging van maar liefst 7 punten, wat ook meteen de hoogste stijger is bij alle coureurs. Bottas stijgt met twee punten, al is het belangrijk om te vermelden dat de meeste coureurs over het algemeen een hogere score hebben dan in F1 2020, de voorganger van F1 2021 dat op 16 juli zal uitkomen.

Gasly hoger dan Pérez, Ricciardo scoort hoog ondanks moeilijke start

Enkele andere noemenswaardige ratings zijn die van Pierre Gasly, Sergio Pérez en Daniel Ricciardo. Zo scoort Gasly uiterst hoog met een rating van 90, wat drie punten hoger is dan Pérez die een 87 krijgt van Codemasters. Ricciardo wordt beoordeeld met een 90, slechts één puntje lager dan zijn teamgenoot. Ondanks de lastige start van de Australiër bij McLaren straft de gamestudio hem niet af.

Fernando Alonso, die dit jaar terugkeerde in de Formule 1, krijgt een score van 89. Dat is drie punten hoger dan Esteban Ocon. Sebastian Vettel wordt eveneens beoordeeld met een 89 en scoort zes punten hoger dan Lance Stroll. De debutanten van het 2021-seizoen, Yuki Tsunoda, Mick Schumacher en Nikita Mazepin, krijgen respectievelijk een 82, 76 en 67. Mazepin is daarmee ook de hekkensluiter van de coureurs qua rating.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws