Häkkinen kritisch: 'Kleine foutjes van Verstappen bieden Hamilton mogelijkheden' Max Verstappen
Max Verstappen

Häkkinen kritisch: 'Kleine foutjes van Verstappen bieden Hamilton mogelijkheden'

Häkkinen kritisch: 'Kleine foutjes van Verstappen bieden Hamilton mogelijkheden'

Mika Häkkinen kijkt met tevredenheid terug op een spannende Spaanse Grand Prix. De tweevoudig wereldkampioen schrijft in zijn blog voor Unibet over wat hij vond van Max Verstappen gedurende de wedstrijd, evenals over waarom Mercedes aan het begin van het 2021-seizoen heeft aangetoond dat zij met afstand het beste Formule 1-team van dit moment zijn. Op strategisch gebied geven ze titelconcurrent Red Bull Racing steevast het nakijken.

'Ik denk dat Verstappen het uitstekend gedaan heeft dit weekend. Hij zat heel dicht bij poleposition op zaterdag en pakte zondag met een agressieve start de leiding', zo begint de Fin over de Limburger. 'Red Bull is vaak het snelste team met de pitstops dus het was een verrassing dat ze er in Barcelona vier seconden over deden', voegt hij daaraan toe. Verstappen was in prima vorm in Barcelona, zijn team volgens Häkkinen wat minder.

Toch treft de Nederlander ook blaam in de foutieve pitstop, die uiteindelijk geen grote gevolgen kende: 'De pitstop was zo traag omdat Verstappen plots de keuze maakte om de pitstraat in te duiken. Dat heeft ze twee seconden gekost en als je met Mercedes strijdt, kan je je dat niet veroorloven. Het eindresultaat heeft het niet beïnvloed omdat Hamiltons pace na de pitstop zó hoog lag dat hij een seconde op Verstappen inliep per ronde.'

Na vier ronden maakt Häkkinen de balans op en het gat tussen Hamilton en Verstappen in de titelstrijd is volgens de voormalig McLaren-coureur terug te zien in de prestaties op het circuit: 'Deze eerste vier races heeft Mercedes waanzinnig werk geleverd en op strategisch gebied het voordeel gepakt. De kleine foutjes van Verstappen bieden Hamilton mogelijkheden.' Zo strafte Hamilton de 23-jarige in Bahrein al eens af dit jaar.

Häkkinen vol lof over Mercedes

Volgens Häkkinen is het duidelijk, één team steekt er in de Formule 1 op operationeel gebied met kop en schouders bovenuit, en dat is Mercedes. 'Mercedes had dit heel het weekend al gepland', meldt hij bewonderend. 'Ze hebben Lewis Hamilton en Valtteri Bottas allebei een mogelijkheid tot een tweestop-strategie gegeven op zondag door een setje mediumbanden uit te sparen, terwijl Red Bull Racing slechts één set beschikbaar stelde voor Verstappen.'

'Dit is typisch Mercedes en de reden dat Hamilton en Bottas weten dat ze voor het beste Formule 1-team van de grid rijden. Niet alleen is de auto snel genoeg om het op te nemen tegen de ijzersterke Red Bull, ook qua strategie zitten ze er bovenop', ziet de Formule 1-kenner. Niets anders dan bewondering dus vanuit Häkkinen over hoe feilloos het loopt binnen het team van de Brit en zijn landgenoot, Bottas. Als ze deze vorm vasthouden, wordt het lastig voor Red Bull om Mercedes te bestelen van de titel.

Continu op de hoogte blijven van de Formule 1? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws