Live F1 16.30u | Sprintrace Grand Prix van Emilia Romagna Formule 1
Formule 1

Live F1 16.30u | Sprintrace Grand Prix van Emilia Romagna

Live F1 16.30u | Sprintrace Grand Prix van Emilia Romagna

De sprintrace voor de Grand Prix van Emilia Romagna staat op de planning. Er wordt dit weekend gebruik gemaakt van een sprintrace-format in de F1, wat betekent dat de hoofdrace op zondag ondersteund wordt door een sprintrace op zaterdag. F1Maximaal.nl houdt u up de hoogte van wat er allemaal gaande is in Imola dit weekend.

De F1 heeft er al drie lastige sessies op zitten in Imola. Op de vrijdag werden de coureurs eerst 's middags een kletsnat circuit opgestuurd om de eerste meters van het weekend te maken. Voor die sessie was het doel om zo veel mogelijk aan de afstelling en de balans te werken, maar vanwege de regen was dat maar beperkt mogelijk.

Later op diezelfde middag mochten de coureurs wederom naar buiten. De regen was inmiddels gestopt, maar het circuit was nog wel nat. Naarmate de sessie vorderde, ontstond er een droge racelijn en konden de heren het asfalt al aftasten op de droogweerbanden. Uiteindelijk was het Max Verstappen die poleposition wist te pakken nadat een crash van Lando Norris Q3 vroegtijdig eindigde. Charles Leclerc start naast de Nederlander op de voorste startrij.

Live F1 tweede vrije training Imola

De tweede vrije training was belangrijk voor de teams. De startgrid was al bepaald dus de teams hoefden zich niet meer te richten op de snelheid over één ronde, die kenden ze immers al. Voor de kwalificatie gingen de auto's daarnaast in parc fermé, wat betekent dat er verder niet meer aan de afstelling gesleuteld mag worden. De afstelling van vrijdag zal dus ook op zaterdag en zondag gebruikt worden.

Omdat de pace over één ronde niet meer van belang is, was het in de tweede vrije training vooral belangrijk om te zien hoe het zat met de bandenslijtage. Zodoende stuurden alle teams de coureurs het asfalt op op de zachte en middelharde banden. De sprintrace wordt immers gestart op een van deze twee bandencompounds. Welke van de twee wordt het? Dat is aan de teams.

Verstappen met suboptimale generale repetitie

Verstappen kende in Italië een matige generale repetitie. Terwijl Mercedes toonde aan snelheid gewonnen te hebben gisterenavond bleef de Nederlander achter. Hij kwam tijdens de laatste trainingssessie van het weekend niet verder dan een zevende eindklassering en miste veel snelheid ten opzichte van collega Sergio Pérez. Het is nog maar de vraag of hij de pace heeft om Charles Leclerc achter zich te houden.

Sprintrace van Emilia Romagna live kijken?

De sprintrace voor de Grand Prix van Emilia Romagna wordt onder ander live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: Bekijk dan deze pagina.

Wed op sprintrace Emilia Romagna

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan regelmatig Sportbookies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je inzet op een zege in de sprintrace van de Red Bull-coureur.

Live F1 16.30u | Sprintrace Grand Prix van Emilia Romagna

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws