Verstappen: 'Verdedigen mag niet aan de buitenkant, omdat prinses George daar zit?' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Verdedigen mag niet aan de buitenkant, omdat prinses George daar zit?'

Verstappen: 'Verdedigen mag niet aan de buitenkant, omdat prinses George daar zit?'

Verstappen is nog altijd uit aan het razen nadat een gevecht met George Russell in de openingsfase van de sprintrace in Bakoe vandaag eindigde in een flinke bak schade aan de Red Bull-auto van de Nederlander. In gesprek met De Telegraaf geeft de Nederlander aan dat de reactie van de Brit na afloop van de race hem alleen maar bozer maakte. De wereldkampioen maakte zich behoorlijk druk om de reactie van 'prinses George'.

Nadat de sprintrace ten einde kwam en Verstappen de schade aan zijn RB19 had opgenomen, zocht hij Russell op toen de Brit langsliep. Een herhaling van het Ocon-incident uit Brazilië in 2018 kwam er niet, maar net als in 2018 werd Verstappen alleen maar bozer na het horen van de uitleg van zijn rivaal. Het gesprek eindigde dan ook met de Engelse variant van het woord 'eikel' richting Russell. 'Op dat moment vind ik dat ook', zegt de Limburger tegenover De Telegraaf.

'Als hij iets zegt als: het was niet mijn bedoeling om een gat in je auto te rijden, dan is dat wel iets anders', legt Verstappen zijn verhitte reactie uit. Nu zei hij alleen dat ik naar de beelden moest kijken en dat hij koude banden had.' Russell leek zich volgens Verstappen dus van weinig kwaad bewust, terwijl de Nederlander eerder op een verontschuldiging gehoopt had. 'Die koude banden hebben we allemaal. Het was gewoon een beetje lomp. Het gaat ook om de waarom-vraag. Mercedes is een stuk langzamer; het risico dat hij neemt om de race van ons allebei om zeep te helpen was op deze manier groot', vindt Verstappen.

Verstappen noemt Russell 'prinses George'

Verstappen liep niet alleen schade op in het duel met zijn leeftijdsgenoot, maar verloor ook de derde positie aan de Mercedes-coureur. Bij de safetycar-herstart was Verstappen goed wakker en moest hij zelfs lichtjes van het gas om te zorgen dat hij zijn rivaal niet vóór start-finish inhaalde. Vervolgens bleek het inhalen van Ferrari-coureur Charles Leclerc te lastig met een beschadigde auto. 'Die schade was natuurlijk niet ideaal, ik zag pas na de race dat er een gat zat', verklaart Verstappen. 'Bij het rijden voelde ik wel meer vibratie.'

'Je kan me ook aanvallen zonder in mijn auto te rijden,' vervolgt Verstappen zijn betoog. Russell was juist geschokt dat Verstappen aan de buitenkant probeerde zijn positie te behouden, omdat de Brit juist meende recht op de bocht te hebben aangezien hij aan de binnenkant zat. De wereldkampioen kan zich niet bepaald vinden in de woorden van de Mercedes-coureur. 'Oh, verdedigen aan de buitenkant mag niet, omdat prinses George daar zit? Weet ik het, het is zijn probleem.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws