Wolff toont begrip voor Verstappen: 'Begrijpelijk dat hij boos is' Formule 1
Formule 1

Wolff toont begrip voor Verstappen: 'Begrijpelijk dat hij boos is'

Wolff toont begrip voor Verstappen: 'Begrijpelijk dat hij boos is'

Toto Wolff weigert kant te kiezen tussen Max Verstappen en George Russell. De teambaas van Mercedes schuift het weg als race-incident en vindt dat het daarmee klaar moet zijn, al begrijpt hij de boosheid bij de Nederlander. Over het resultaat van Russell was hij zeer te spreken, en ook had hij lovende woorden voor Charles Leclerc. De Oostenrijker zag tegelijkertijd wel hoe Lewis Hamilton het moeilijk had in de sprintrace. Op het format had de teambaas verder niets aan te merken.

Wolff wilde in gesprek met Sky Sports niet te zwaar tillen aan het incident tussen Russell en Verstappen. 'Het contact tussen George en Max was een race-incident. Eén probeerde langs de buitenkant te gaan en dat is nooit gemakkelijk. Hij liep schade op en dat was niet optimaal voor zijn race. Het is begrijpelijk dat hij boos is, maar George verdedigde zijn positie', zo toont hij begrip voor beide partijen.

Het uiteindelijke resultaat van de Brit kan hem wel bekoren. 'P4 was een zeer solide resultaat voor de prestaties van de auto dit weekend. George's laatste derde van de race was erg sterk. Hij profiteerde van schone lucht, maar zoals je ziet bij Lewis, als je vastzit in het verkeer, hebben de banden de neiging om het op te geven. Hij zat daar gewoon vast in P7, en dat moeten we analyseren zodat het morgen beter kan', zo zag hij hoe Hamilton het moeilijker had.

Nu de eerste Sprint Shootout en sprintrace erop zitten, kijkt Wolff tevreden terug op het nieuwe format. 'We wilden dit weekend zien hoe dit nieuwe sprintformat zou werken. Ik denk dat het goed was dat we het gedaan hebben en nu kunnen we weggaan en de impact evalueren, kijken of we nog aanpassingen moeten doen om de beste show eruit te halen', wil hij wel nog kijken of er nog meer uit te halen valt.

Wolff prijst Leclerc

Wolff had ook oog voor Leclerc, die in zijn ogen een slimme race reed. De Ferrari had tijdens de race niet helemaal de snelheid en de teambaas zag hoe de Monegask, die onlangs nog in verband werd gebracht met een overstap naar Mercedes, de situatie goed las. 'De Ferrari viel een beetje weg tijdens de race, maar Charles deed het slim. Hij wist dat hij Pérez niet kon houden, maar Max misschien wel. Masterclass.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws