Ricciardo over rivaliteit met Verstappen: 'Moelijkste gevecht uit mijn carrière' Max Verstappen
Max Verstappen

Ricciardo over rivaliteit met Verstappen: 'Moelijkste gevecht uit mijn carrière'

Ricciardo over rivaliteit met Verstappen: 'Moelijkste gevecht uit mijn carrière'

Daniel Ricciardo geeft toe dat hij in zijn tijd bij Red Bull Racing wel enige spanning voelde tussen hem en Max Verstappen. De Australiër racete van 2014 tot en met 2018 bij het Oostenrijkse team en in 2016 kreeg hij tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje voor het eerst te maken met Verstappen als teamgenoot. De relatie tussen de twee coureurs is na het vertrek van Ricciardo bij Red Bull steeds beter geworden. 'We zijn nu veel betere vrienden dan voorheen.'

Tijdens een podcast op het YouTube-kanaal van Ariel Helwani blikt de McLaren-coureur terug op zijn tijd als rijder van Red Bull. In zijn tijd bij de Oostenrijkse renstal behaalde Ricciardo in totaal zeven overwinningen en daarnaast stond hij nog 22 keer op het podium. Toen Verstappen zich bij het team van Red Bull voegde, ontstond een rivaliteit tussen beide coureurs. 'We waren echt wel rivalen op dat moment, maar dat betekent niet dat ik hem niet mocht', zegt Ricciardo.

De Australiër kan zich nog verschillende incidenten voor de geest halen. 'In een bepaald jaar tikte Verstappen mij van de baan af bij de start', doelt Ricciardo op een incident tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2017. 'Toen stak ik mijn middelvinger nog naar hem op. Het jaar erop crashte we in Baku en lagen we allebei uit de race. Mijn gevecht met Max was zeker wel de moeilijkste uit mijn carrière.'

'Max is Max'

Nu Ricciardo naar McLaren is verhuisd, kijkt de coureur met bewondering naar Verstappen. 'Ik heb heel veel respect voor Max', vervolgt de oud-teamgenoot van Verstappen. 'Hij is gewoon een goede racer en dat is wat je van hem krijgt. Hij is misschien niet de meest benaderbare of grappigste coureur, maar dat geeft ook niet. Hij is nou eenmaal wie hij is. Ik ken hem heel goed vanuit mijn tijd bij Red Bull en in de afgelopen jaren is hij heel volwassen geworden', concludeert Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws