Berger ziet blijvend voordeel bij Verstappen: 'Hij is niet emotioneel, huilt en schreeuwt niet' Formule 1
Formule 1

Berger ziet blijvend voordeel bij Verstappen: 'Hij is niet emotioneel, huilt en schreeuwt niet'

Berger ziet blijvend voordeel bij Verstappen: 'Hij is niet emotioneel, huilt en schreeuwt niet'

Volgens Gerhard Berger heeft Max Verstappen mentaal een significant voordeel ten opzichte van Lewis Hamilton. De Nederlander blijft altijd koel in de cockpit, wat duidelijk te merken is als hij bijvoorbeeld na een overwinning de eindstreep passeert. Bij Hamilton zegt de voormalige Formule 1-coureur deze kalmte niet te zien, wat de Red Bull Racing-rijder dus een voordeel oplevert.

'Verstappen is de koelere van de twee', geeft de Oostenrijker vrij in gesprek met ORF. 'Hij kan zijn zenuwen beter in bedwang houden.' Het mentale aspect tussen Verstappen en Hamilton is gedurende het 2021-seizoen al meermaals aangehaald. Nu het seizoenslot nadert, zal de druk rondom die titelstrijd toenemen en komt de ware aard van de coureurs naar boven.

Die ware aard van Verstappen is Berger echter al tijden geleden duidelijk geworden. Geregeld reageerde de Limburger namelijk zeer behouden wanneer hij een Grand Prix wist te winnen. 'Als Verstappen de eindstreep overkomt, blijft het bij een kort bedankje aan zijn team over de boordradio.' Een pragmatische instelling dus van de huidige WK-leider.

'Hij heeft zijn doel heel duidelijk voor ogen. Hij is niet emotioneel, huilt en schreeuwt niet', merkt Berger op. De ware vreugde bewaart hij tot aan het einde van het seizoen en dat is dan ook precies wat van hem verwacht wordt. Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Brazilië gaf Verstappen aan niet aan de wereldtitel te denken, maar vooral aan hoe zijn WK-voorsprong halverwege het seizoen na twee teleurstellende optredens in Silverstone en Hongarije volledig verdampte.

'Hamilton heeft last van druk'

Wanneer Hamilton in 2021 een Grand Prix wint, viert hij dat uitzinnig. Dit was onder meer te merken toen hij in zijn thuisrace in Groot-Brittannië zege wist te vieren. Berger gaat in op het gedrag van de Mercedes-man: 'Hamilton gaat vaak te ver. Dat heeft niets te maken met titels of ervaring. Het gaat er gewoon om of je de druk aan kan en onder die druk kan presteren.'

'We zagen het in de Rosberg-dagen al, toen Hamilton vaak belagers van zich af moest slaan', concludeert de voormalige Ferrari-rijder. Ook in de periode waarin Hamilton tegen Nico Rosberg vocht, kwam met regelmaat de frustratie naar boven bij de zevenvoudig wereldkampioen. Zo'n mentale instelling zal hem in de resterende vier F1-races beslist niet helpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws