F1-baas vindt afgelasting Imola 'juiste keuze': 'We moeten de veiligheid voor iedereen waarborgen' Formule 1
Formule 1

F1-baas vindt afgelasting Imola 'juiste keuze': 'We moeten de veiligheid voor iedereen waarborgen'

F1-baas vindt afgelasting Imola 'juiste keuze': 'We moeten de veiligheid voor iedereen waarborgen'

Stefano Domenicali staat helemaal achter de beslissing om het raceweekend in Imola af te lasten. Na de zware regenval in de regio is het onverantwoord om de Grand Prix door te laten gaan, daarom noemt hij het 'de enige juiste keuze.' Verder is hij van mening dat de veiligheid van inwoners voorop staat en dat ze niet vanuit de Formule 1 extra last op de autoriteiten willen leggen, meldt hij bij Motorsport.com.

Het is al een tijdje slecht weer in de Italiaanse regio en het zorgt voor ernstige problemen. Er zijn al doden gevallen en afgelopen dinsdag trad de rivier naast het circuit in Imola door hevige regenval buiten zijn oevers. Al het personeel werd verzocht om naar huis te gaan. Na overleg tussen de Formule 1, de organisatie van de Grand Prix en enkele lokale autoriteiten werd de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt om de Grand Prix van Emilia-Romagna officieel af te gelasten.

Domenicali: 'De veiligheid staat voorop'

'Het is de enige juiste keuze', stelt F1-baas Domenicali, die opgegroeid is in dezelfde regio. 'Het is verschrikkelijk om te zien wat voor impact het weer heeft op de stad en de regio, mijn gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers en alle families en gemeenschappen die getroffen zijn door de overstromingen.' Ook spreekt hij lof uit voor de hulpdiensten. 'Zij zijn hard aan het werk om iedereen te helpen. In mijn ogen zijn het helden en heel Italië is trots op hen. Het is goed dat de Grand Prix niet doorgaat, het is belangrijk dat de veiligheid wordt gewaarborgd en dat we als Formule 1 geen extra overlast creëren.'

Ook FIA-president Mohammed Ben Sulayem spreekt zijn steun uit voor de slachtoffers van de heftige regenval. 'Mijn gedachten en die van de FIA zijn bij de mensen die last hebben van de situatie in de regio. De veiligheid staat voorop en de prioriteit ligt nu bij het zorgen dat iedereen van de situatie kan herstellen.' Door de afgelasting van het raceweekend in Imola zal de Formule 1 een week later weer verder gaan. De Grand Prix van Monaco staat dan op de kalender.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws