Update | Verstappen slaat debrief van Red Bull over na mislukte kwalificatie Max Verstappen
Max Verstappen

Update | Verstappen slaat debrief van Red Bull over na mislukte kwalificatie

Update | Verstappen slaat debrief van Red Bull over na mislukte kwalificatie

Max Verstappen moest noodgewonden zijn ronde afbreken tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Het was de laatste ronde van de Red Bull Racing-coureur en daarin was hij een stuk sneller dan de concurrentie. Zijn team riep hem echter op het allerlaatste moment naar binnen, terwijl de pole naar Charles Leclerc ging.

Achteraf bleek dat er te weinig brandstof in de RB18 van de Nederlander zat. Als er te brandstof in de auto zit, riskeert Verstappen een diskwalificatie. Nu start de kampioenschapsleider in ieder geval nog vanaf de achtste plaats op het Marina Bay Street Circuit. En dat terwijl de ronde van de inmiddels 25-jarige snel genoeg leek voor poleposition. Het zorgde voor frustratie bij Verstappen.

Verstappen 'moet tot rust komen' na afbreken mogelijke poleronde GP Singapore

Tegenover Viaplay reageerde Verstappen over het opmerkelijke moment aan het einde van de kwalificatie. 'Het is helemaal kut', luidt het oordeel van de Limburger. 'Je vult de auto voor vijf ronden en je wil zes ronden doen, dat kan natuurlijk niet, dat is niet logisch. Ze hadden mij die ronde eerder moeten laten afmaken als je ziet dat het niet gaat lukken', verwijst hij naar de ronde die hij voor zijn laatste reed. Toen was hij ook al zeven tienden sneller.

Verstappen denkt nu ook dat het niet meer zo veel uitmaakt wat zijn afstelling is. 'Dat kun je nu in het putje gooien, als je vanaf plaats acht moet starten.' Wel zag de Red Bull-coureur dat de snelheid er goed inzat. 'En ik reed die 51,3 met een groot moment twee ronden voor het einde, dus het zat er goed in. Nu wordt het een lastig verhaal. Alles wordt warm als je kort achter een ander zit. Ik denk dat ik even naar het hotel moet en tot rust moet komen, want ik heb er niet zoveel zin in nu', aldus Verstappen.

Red Bull de fout in: 'Dit mag niet gebeuren'

Bij Sky Sports F1 gaat de Red Bull-ster verder in op het moment. Hij spreekt van een onacceptabele fout. 'Dit mag niet gebeuren. Je moet het tracken gedurende de kwalificatie, dit hadden we moeten zien aankomen. Ik ben hier niet blij mee, maar het is een teamsport. Ik kan fouten maken, zij kunnen dat ook. Maar het is onacceptabel. We leren hiervan, maar het is niet goed, dit mag niet.'

Kijkend naar de race ziet Verstappen het toch wel somber in. 'Het is hier een beetje als Monaco, je kan hier moeilijk inhalen. Je kan hier misschien nog wel wat doen met de strategie, maar ik zit nu met mijn gedachten niet echt bij de race. Maar als ik eenmaal in de auto stap, zal ik gewoon alles geven', besluit de Nederlander openhartig. Hij start dus vanaf plek acht.

Update 17.07u (01/10) | Verstappen slaat debrief van Red Bull over na mislukte kwalificatie

Max Verstappen heeft het Marina Bay Street Circuit al verlaten, zo meldt Telegraaf-journalist Erik van Haren via Twitter. De Red Bull Racing-coureur is woedend na de mislukte kwalificatie en slaat de debrief van zijn team dan ook over. Tegenover Van Haren laat Verstappen weten dat hij het een grote blunder van zijn team vindt dat hij zijn laatste, mogelijke poleronde, moest afbreken. 'Dat zeg ik, ik wil ook dat ze dat tegen mij zeggen als ik een fout maak', aldus Verstappen.

Verstappen is favorietenrol kwijt, maar liefst drie keer je inzet bij winst! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws