Van de Grint: 'Over tien, twintig, dertig jaar hebben we het nog over Verstappen die zo dominant was' Max Verstappen
Max Verstappen

Van de Grint: 'Over tien, twintig, dertig jaar hebben we het nog over Verstappen die zo dominant was'

Van de Grint: 'Over tien, twintig, dertig jaar hebben we het nog over Verstappen die zo dominant was'

Kees van de Grint denkt dat iedereen het over dertig jaar nog gaat hebben over de huidige dominantie van Max Verstappen. De 61-jarige is van mening dat de eerste seizoenshelft van 2023 te weinig show en spektakel met zich meebracht, maar dat de dominantie van de Nederlander zeer indrukwekkend was. Hoe dan ook denkt Van de Grint dat er achter Verstappen alsnog te weinig strijd plaatsvindt.

Het is onbetwistbaar dat Verstappen en Red Bull Racing een zeer succesvolle eerste helft van het seizoen hebben gehad. Het team kent tot nu toe een winstpercentage van honderd procent en de Nederlander heeft de acht laatste races gewonnen waardoor hij een comfortabele voorsprong van 125 punten heeft in het WK. Teamgenoot Sergio Pérez staat op de tweede plek in het kampioenschap. Aangezien de tweevoudig wereldkampioen elke keer met meer overmacht lijkt te winnen, gebeurt er vooraan het veld niet zoveel.

'We gaan over tien, twintig, dertig jaar nog napraten over Verstappen die zo dominant was', zegt Van de Grint in de Viaplay-studio tijdens het programma In de Slipstream. 'Maar het was geen seizoen, of eerste seizoenshelft, waar we het over tien jaar nog over hebben', gaat de analist verder. Daar was collega Allard Kalff het echter niet mee eens. Achter Verstappen gebeurt er volgens Kalff genoeg om van te genieten. 'Ik zou een honderd geven!', verklaart Kalff, die honderd van de honderd punten zou geven aan de eerste helft van het 2023-seizoen.

Van der Grint stellig: 'Er is te weinig strijd'

De 61-jarige vindt met name dat er te weinig spanning is. Onlangs heeft McLaren een inhaalslag kunnen maken, maar het lukte tot de zomerstop niet om de Oostenrijkse renstal echt uit te dagen. Ook Ferrari en Mercedes komen niet dicht bij Red Bull. 'Er is te weinig strijd', vindt de voormalig engineer van Bridgestone. Uiteindelijk kon Kalff het daar niet mee oneens zijn. 'Dan geef ik een negentig', komt Kalff terug op zijn score. 'Heb ik er toch tien afgehaald', knipoogt Van de Grint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws