Verstappen grapt over GP Singapore: 'Die tel ik niet eens mee' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen grapt over GP Singapore: 'Die tel ik niet eens mee'

Verstappen grapt over GP Singapore: 'Die tel ik niet eens mee'

Max Verstappen kon zijn geluk niet op in 2023. Niet alleen werd hij voor de derde keer op rij wereldkampioen in de Formule 1, maar won de Limburger vrijwel alle races. Met alle successen is het nog best lastig om de slechtste race van het afgelopen seizoen aan te wijzen, maar de Nederlander wijst zonder enige twijfel zijn minste race van het jaar aan.

In negentien van de tweeëntwintig GP's werd Verstappen als eerste afgevlagd en in Qatar liet hij zich, voor de derde keer op rij, officieel tot wereldkampioen kronen. Naarmate het seizoen vorderde, sneuvelde er ook nog eens vele records. Het was eigenlijk een seizoen met louter hoogtepunten, al ging niet alles naar de wens van Verstappen. De regerend wereldkampioen noemt in gesprek met Motorsport.com zijn minste race van het jaar.

De Grand Prix van Singapore is het meest voor de hand liggende antwoord. Het was immers de enige keer dat Verstappen niet op het podium eindigde in 2023, maar toch was dit niet de slechtste race van het jaar volgens Verstappen. 'In Singapore kwamen we gewoon tekort en hebben we fouten gemaakt met de afstelling. Ik weet het niet, maar Singapore was gewoon rommelig. In mijn hoofd heeft Singapore helemaal niet plaatsgevonden, ik tel die race niet eens mee', grapt Verstappen.

Welke race dan wel?

Als Singapore niet zijn minste race van het jaar was, welke dan wel? Voor de 26-jarige Verstappen is er eigenlijk maar één antwoord mogelijk. 'Dat blijft toch Bakoe', zegt de drievoudig wereldkampioen stellig. 'Dat komt doordat ik niet blij was met hoe het hele weekend ging', blikt hij terug op het weekend dat het veel nieuwe inzichten bracht.

Het weekend in Bakoe toonde volgens Verstappen aan dat hij in de eerste races van het jaar nog niet het maximale uit de RB19 wist te halen. 'Zonder de lessen van Bakoe had ik de titel waarschijnlijk ook wel gepakt, maar die kennis heeft me in ieder geval geholpen om de auto beter te begrijpen en te krijgen zoals ik die graag wil hebben.'

Verstappen gaat vervolgens wat dieper in op de lessen, die hij in Bakoe leerde. 'Ik heb veel verschillende instellingen geprobeerd met de rembalans, het differentieel en de engine braking. De auto was nog altijd vrij nieuw en op een circuit met veel bochten van negentig graden heb je andere dingen nodig, waardoor het een beetje hit and miss was die stint. Aan het einde waren mijn banden er wel aan, maar de laatste ronden waren alsnog goed. Ik won de race niet, maar ik leerde heel veel voor de wedstrijden daarna', aldus Verstappen, die eerder ook al de races in Miami, Zandvoort en Suzuka tot zijn mooiste overwinningen van 2023 benoemde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws