Verstappen hint op dealtje met Perez: 'Weet niet wie er aan de beurt is voor de tow' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hint op dealtje met Perez: 'Weet niet wie er aan de beurt is voor de tow'

Verstappen hint op dealtje met Perez: 'Weet niet wie er aan de beurt is voor de tow'

Max Verstappen zal op Baku City Circuit voorafgaand aan de wedstrijd het circuit niet te voet inspecteren. Dit doet hij al jaren niet en in de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend geeft hij aan dat hij het niet interessant genoeg vindt, ondanks dat hij wel een interessante wedstrijd verwacht. Ook spreekt hij al van een mogelijke samenwerking met teamgenoot Sergio Perez, die hem op het rechte stuk een slipstream zou kunnen bieden.

'Ik heb sinds 2017 geen track walk meer gedaan', stelt Verstappen in gesprek met onder meer Formule1.nl wanneer hem gevraagd wordt of hij het circuit op zal gaan. 'Dat interesseert mij niets, ik lig liever een paar minuten langer in bed. Als ik de baan beter wil leren kennen, rijd ik wel wat langzamer in mijn opwarmronde', voegt hij daaraan toe. Met name vanuit de cockpit verwacht hij veel op te kunnen steken van het circuit en dat is dan ook precies wat hij van plan is om te doen in Azerbeidzjan.

Verstappen ziet ingewikkeld circuit

Baku City Circuit kent enkele sectoren die zeer verschillende eigenschappen hebben. Zo is de tweede sector zeer traag en vergelijkbaar met hoe het asfalt er in Monaco bijligt. De laatste sector is echter zeer kracht intensief, waardoor teams compromissen moeten sluiten in de afstelling. 'Het is hier nooit makkelijk', geeft de Limburger toe. 'Door het lange rechte stuk is de afstelling altijd een opgave hier. De remzones zijn een tevens uitdagend.'

'Mercedes ligt op normale circuits nog op ons voor, maar we zijn dit jaar sterk begonnen en moeten ons blijven verbeteren. Dan maken we een goede kans, als we zo doorgaan', vervolgt hij, niet ingaand op wie er als bovenliggende partij het Grand Prix-weekend in gaat. Wel is het van Mercedes bekend dat ze bolides creëren die op all-round circuits goed presteren. Ook in voorgaande edities van de Azerbeidzjaanse race kwam de Duitse renstal goed uit de verf.

Samenwerken met Perez

Het lange rechte stuk in de laatste sector biedt de coureurs de mogelijkheid om elkaar binnen het team een handje te helpen. Dit wordt doorgaans gedaan middels een tow, waarin een coureur zijn teamgenoot een slipstream biedt. 'Binnen het team is er meestal wel een regel wie wie een tow geeft, maar ik weet niet wie er binnen Red Bull deze week aan de beurt is. Het is moeilijk te plannen. Uiteindelijk moet je ronde op eigen kracht zo goed mogelijk zijn.'

'Als jij mij er eentje geeft, geef ik jou er een, Max', grapt Esteban Ocon, die tijdens de persconferentie in Baku aan de Nederlander gekoppeld was. De Fransman, die punten mee wist te nemen uit Monaco, zit ook goed in zijn vel dit jaar en lijkt zich meer thuis te voelen in het Alpine-materiaal dan teamgenoot Fernando Alonso. Omdat de Formule 1 de persconferentie-schema's dit jaar omgooit, eindigde Ocon dit weekend naast Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws