Verstappen: 'Ik vertrouw op Red Bull en dat ze er bovenop zitten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ik vertrouw op Red Bull en dat ze er bovenop zitten'

Verstappen: 'Ik vertrouw op Red Bull en dat ze er bovenop zitten'

Max Verstappen heeft vertrouwen uitgesproken in Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal heeft aan het begin van het 2022-seizoen steken laten vallen op betrouwbaarheidsgebied, maar de coureur kijkt graag vooruit. Ook licht hij toe waarom hij zich inhield in het gevecht met Charles Leclerc na de tweede safety car-fase.

'Met het moraal zit het wel goed. We zijn natuurlijk teleurgesteld met de problemen tot dusver. We verwachtten niet dat deze problemen op zouden duiken omdat we sterke en solide wintertests achter de rug hadden', aldus Verstappen, die toegeeft dat hij de betrouwbaarheidsproblemen niet helemaal aan had zien komen. Twee van de eerste drie races van 2022 reed hij niet uit.

Verstappen bij Sky Sports F1: 'Het was dus een grote verrassing, maar nu gaat het erom dat we de zaken oplossen. Het is namelijk steeds wat anders. Ik vertrouw op Red Bull en dat ze er bovenop zitten. We kunnen het oplossen', benadrukt hij. De motorproblemen, die veelal te maken lijken te hebben met de brandstoftoevoer, zijn dus niet dermate problematisch dat de Nederlander er wakker van ligt.

Ook geeft hij aan dat hij zich graag richt op de resterende twintig Grands Prix van het 2022-seizoen, en de matige start van het jaar zo snel mogelijk achter zich wil laten: 'Als team willen we er niet teveel aan denken, maar het gewoon oplossen en naar de toekomst kijken.' Red Bull heeft aangegeven dat de problemen van Australië en Bahrein niet nogmaals op zullen treden.

Verstappen houdt Leclerc niet bij

Verstappen wist in Australië zijn concurrent, Leclerc, geen moment bij te houden. 'Het ging meer om de eerste stint. We hadden veel degradatie en graining', erkent de Limburger. 'Ik zag al wel dat we de pace niet hadden om te winnen. Toen ik langszij kwam bij Leclerc, wilde ik dus ook niets riskeren', beargumenteert hij. Heel even keek hij bij de Monegask, maar uiteindelijk kwam hij er niet langs.

'Al had ik hem gepasseerd dan had hij mij waarschijnlijk weer teruggepakt. Toen hij de leiding behield, ging het voor mij vooral om het sparen van mijn banden. Daardoor kwam ik ook nooit echt in het ritme waarmee ik hem kon aanvallen', concludeert hij. Weet Red Bull de zware bandendegradatie van Australië in Italië wél te voorkomen, dan zou Red Bull op racepace weer aanspraak kunnen maken op de zege.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws