Update weerbericht Imola | Natte baan maakt start VT1 onzeker Formule 1
Formule 1

Update weerbericht Imola | Natte baan maakt start VT1 onzeker

Update weerbericht Imola | Natte baan maakt start VT1 onzeker

De Formule 1 trekt naar Imola voor de vierde race van het seizoen 2022, waar de coureurs zich opmaken voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Maar wat voor weer wordt het voor de eerste Europese race, en de eerste sprintrace van het seizoen? Is er wederom regen voorspeld en wordt het weer een regenrace zoals in 2021? In dit artikel vind je de weersverwachting.

Tijdens de race van vorig seizoen startten de coureurs op intermediate banden na een hevige regenbui voor de start van de race. Fernando Alonso raakte de muur op weg naar de startopstelling en moest snel de voorvleugel wisselen voor de start van de race. Uiteindelijk werd het droog naarmate de race vorderde en trok Max Verstappen aan het langste eind en won de race.

Het weerbericht voorspelt dit jaar wederom regen. Op vrijdag wordt bewolking en regen verwacht, terwijl er op zaterdag en zondag hogere temperaturen en zonnige perioden worden verwacht. Dit betekend dat het dus goed mogelijk is dat de coureurs moeten trainen en kwalificeren in de regen op vrijdag om op zaterdag en zondag de sprintrace en de Grand Prix in de Italiaanse zon te rijden.

2022 Emilia Romagna Grand Prix weekend weersvoorspelling

Vrijdag 22 April - Eerste vrije training en de kwalificatie

Omstandigheden: Het weer zal bewolkt en nat zijn met opklaringen in de namiddag.

Verwachte maximum temperatuur: 16 Celsius

Verwachte minimum temperatuur: 13 Celsius

Kans op regen: 80%

Zaterdag 23 april - Tweede vrije training en sprintrace

Omstandigheden: Zonnige perioden verwacht.

Verwachte maximum temperatuur: 21 Celsius

Verwachte minimum temperatuur: 10 Celsius

Kans op regen: 0%

Zondag 24 april - Race

Omstandigheden: Overwegend zonnige dag.

Verwachte maximum temperatuur: 23 Celsius

Verwachte minimum temperatuur: 14 Celsius

Kans op regen: 0%

Update 11.51 - Flink regen gevallen op vrijdag

Op de dag van de eerste vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia Romagna is flink wat regen gevallen. Het circuit staat vrijdagochtend onder water en ook in de omgeving is het erg nat, wat parkeren in het gras moeilijk maakt. Vannacht heeft het ook veel geregend in de regio.

Vrijdagmorgen gingen de Formule 3-coureurs continue van de baan en de vrije training van de Formule 2, die om 11.50 uur gepland stond, is uitgesteld. De FIA gaat het later vandaag in laten halen. Als grapje noemt de F2 het ook wel de Emilia 'Rain-magna' Grand Prix. Het is maar de vraag of de F1-coureurs om 13.30 uur, als de eerste vrije training op het programma staat, de baan op kunnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws