Verstappen kan leven met P3 na slechte vrijdag: 'Geen wonderen verwachten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kan leven met P3 na slechte vrijdag: 'Geen wonderen verwachten'

Verstappen kan leven met P3 na slechte vrijdag: 'Geen wonderen verwachten'

Hoewel een foutje in zijn laatste snelle ronde er mogelijk voor zorgde dat poleposition aan zijn neus voorbij ging, is Max Verstappen toch redelijk tevreden met hoe zijn kwalificatie is verlopen. De Nederlander kende een moeilijke vrijdag, en was daarom ook verrast over hoe competitief hij kon zijn tijdens de kwalificatie. Een derde tijd is dan ook een acceptabel resultaat.

Voor de camera bij Viaplay laat de Nederlander weten dat er na een dag als gisteren geen wonderen verwacht mochten worden voor vandaag. 'Ik denk dat als je ziet van waar we vandaan kwamen gisteren, toen we bijna geen ronden hadden gereden, we geen wonderen moeten verwachten. Ik sta natuurlijk eerste na die eerste run in Q3, maar ik zat nog totaal niet op mijn gemak in de auto. Gewoon kostbare tijd verloren gisteren en daar betaal je vandaag de prijs voor.'

Dat hij een foutje maakte had dan ook te maken met het feit dat hij nog altijd de baan aan het leren kennen was. 'Gewoon nog steeds de limiet vinden van de auto. Misschien toch nog niet de perfecte balans in de auto na zo weinig data, maar uiteindelijk zitten we nog altijd competitief erbij, dus we mogen op zich niet klagen', zo is Verstappen gematigd tevreden na de derde plaats in de kwalificatie.

Moeilijk inhalen

De wereldkampioen heeft goede hoop dat hij naar voren kan klimmen, voorbij de Ferrari's, al zal het niet gemakkelijk worden. 'Ik hoop het, ik hoop morgen dat we in de bochten mee kunnen gaan. Over het algemeen is het heel lastig inhalen hier, zodra je een beetje buiten de lijn komt verlies je meteen heel veel grip. Maar we gaan het wel zien morgen', blijft hij nuchter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws