Horner ziet kansen voor Verstappen: 'Daarmee liggen er meer mogelijkheden' Formule 1
Formule 1

Horner ziet kansen voor Verstappen: 'Daarmee liggen er meer mogelijkheden'

Horner ziet kansen voor Verstappen: 'Daarmee liggen er meer mogelijkheden'

Christian Horner heeft vertrouwen in Max Verstappen voor de Grand Prix van Miami. De Nederlander kwalificeerde zich als derde, maar voor de race liggen er nog genoeg kansen, denkt de teambaas van Red Bull Racing. Ondanks dat inhalen lastig lijkt, zal DRS ervoor kunnen zorgen dat Verstappen zijn plekken goed kan maken. Ook zou het nog wel eens kunnen gaan regenen.

'Het was ongelukkig, Ferrari heeft het goed gedaan', begint Horner na afloop van de kwalificatie. 'Het zijn kleine marges. Onze eerste run zag er goed uit, maar na de fout van Verstappen was het klaar. Ook Pérez maakte een fout in de tweede sector en eindigde daardoor als vierde. Max heeft zich goed weten te herstellen (na de problemen van vrijdag, red.). We hebben een goede raceauto en een goede topsnelheid.'

'DRS kan het verschil maken'

Horner verwacht dat het spannend zal worden tijdens de race. 'Ferrari heeft meer downforce, maar wij zijn sneller op het rechte stuk. Het zal een fascinerende strijd worden. Ik denk dat de DRS het verschil kan maken (in het voordeel van Red Bull, red.) en het zou ook nog eens kunnen gaan regenen. Daarmee liggen er meer mogelijkheden, maar we hebben ook een beetje geluk nodig.'

'Niemand heeft nog een longrun gedaan', valt Horner verder op. 'Dus pitstops zullen erg belangrijk worden. We zullen echt moeten reageren op het moment. Het is een moeilijke baan en voor ons is het belangrijk om zo snel mogelijk langs de Ferrari's te komen. Daarin zullen de eerste ronden cruciaal zijn, want zij zullen de eerste plek flink gaan verdedigen', verwacht Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws