Verstappen kan niets met kritiek op Pérez: 'Het functioneert prima' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kan niets met kritiek op Pérez: 'Het functioneert prima'

Verstappen kan niets met kritiek op Pérez: 'Het functioneert prima'

Max Verstappen kan niets met de kritiek op Red Bull Racing en Sergio Pérez betreffende de contractverlenging van de Mexicaan. Veel fans waren teleurgesteld dat het contract van Pérez met twee jaar is verlengd en dat Carlos Sainz zich dus niet bij Red Bull zal voegen. Verstappen is wel blij dat zijn huidige teamgenoot nog een tijdje blijft en geeft wat meer tekst en uitleg.

Op dinsdag 4 juni kondigde de Oostenrijkse renstal aan dat Pérez nog twee jaar langer bij Red Bull zal rijden. Het contract van de Mexicaan wordt sinds 2023 eigenlijk al onder het vergrootglas gelegd, aangezien de 34-jarige zijn jaar toen goed begon, maar na vijf races in een hevige vormdip terechtkwam, en het een lange tijd duurde voordat hij weer opkrabbelde. Velen vreesden dat het in 2024 weer zo zou gebeuren, aangezien Pérez vanaf de Grand Prix van Emilia Romagna niet bepaald imponeert. Red Bull besloot echter om voor stabiliteit en continuïteit te kiezen, zo gaf teambaas Christian Horner aan.

Verstappen liet via Verstappen.com al weten dat hij blij was met de keuze van zijn team en dat hij het wel ziet zitten om de succesvolle samenwerking voort te zetten. 'Omdat het gewoon goed functioneert binnen het team, en dat is heel belangrijk', verklaart Verstappen tegenover Viaplay in Canada. 'Als je kijkt naar teamgenoten in de historie van de Formule 1, dan is het altijd op dezelfde manier gegaan. Als je goed kan samenwerken en het beste resultaat eruit haalt voor het team, dan moet je dat gewoon behouden', aldus de drievoudig wereldkampioen.

Horner moest nog even nadenken

Horner liet echter weten dat het team er wel even voor moest gaan zitten. Een aantal andere coureurs op de rijdersmarkt waren ook een interessante optie voor Red Bull, zoals Sainz. 'Carlos is een goede coureur, dus we hebben wel lang nagedacht', liet de Brit weten. Uiteindelijk is de keuze toch op Pérez gevallen, en blijven de twee coureurs tot eind 2026 een duo. Verstappen en Pérez zijn al sinds het 2021-seizoen een duo. Met Sainz liep de Oostenrijkse renstal mogelijk het risico dat de Spanjaard ook graag de eerste rijder wil zijn, terwijl het binnen het team duidelijk is dat Verstappen dat is.

Analisten suggereren dat het kiezen voor Pérez Verstappen tevreden houdt, aangezien de drievoudig wereldkampioen weinig druk ervaart van zijn teamgenoot. Daarnaast speelt de interne chaos aan het begin van het jaar ook een rol, en probeert Red Bull in ieder geval betreffende het operationele gedeelte van het team niet te veel dingen te veranderen. De vraag is echter of Red Bull zichzelf daarmee niet in de voet schiet betreffende het constructeurskampioenschap. Nog een paar weekenden zoals in Monaco, en de voorsprong van Red Bull in het klassement verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws