Windsor spreekt Marko tegen: 'Dan zijn McLaren en Aston Martin waarschijnlijk beter' Opinie
Opinie

Windsor spreekt Marko tegen: 'Dan zijn McLaren en Aston Martin waarschijnlijk beter'

Windsor spreekt Marko tegen: 'Dan zijn McLaren en Aston Martin waarschijnlijk beter'

Wat Peter Windsor betreft kan Red Bull Racing beter hopen op een droog restant van het raceweekend in Montréal. De Britse journalist denkt dat het Oostenrijkse team op een droog wegdek weer als vanouds sterk is en dat de kampioensformatie juist onder regenachtige omstandigheden rekening moet houden met de concurrentie.

Voorafgaand aan het raceweekend in Canada lieten Max Verstappen en Red Bull-adviseur Helmut Marko optekenen dat het Circuit Gilles Villeneuve niet goed bij de karakteristieken van de RB20 zal passen. De hoge kerbstones vormen hoofdzakelijk het probleem en Marko stelde dan ook dat de kansen op een topresultaat voor de Oostenrijkse renstal groter zijn als er regen valt tijdens de race. Windsor ziet dat echter anders.

'Als het van vrijdag tot en met zondag droog zou zijn geweest, dan denk ik dat Red Bull nagenoeg weer terug zou zijn op het oude niveau', zo denkt Windsor, alvorens hij zijn overtuiging toelicht. 'Ze zijn bijzonder snel op de rechte stukken en zijn drie of vier kilometer per uur sneller. En ze zouden hun aerodynamische efficiëntie benutten met wat meer downforce in de bochten, waar ze goed kunnen insturen en de benodigde tractie kunnen krijgen. En dan zouden ze heel sterk zijn in Canada.'

Regen juist minder in voordeel Red Bull

Een droog weekend zou voor Red Bull dus zeer wenselijk zijn geweest volgens Windsor. In de regen heeft de RB20 namelijk een minder groot voordeel. 'Als het nat is, dan is de Red Bull nog steeds een goede auto, maar het zal Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin een stuk dichterbij brengen', zegt Windsor. 'Het zal in mijn ogen dus zeer close zijn als de kwalificatie nat is. De best bestuurbare bolides zullen dan waarschijnlijk die van McLaren en Aston Martin zijn', denkt Windsor, die vooral onder de indruk leek te zijn van de pace van beide McLaren-coureurs in de regen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws