Verstappen legt uit waar hij aan moet wennen bij de Red Bull RB18 Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen legt uit waar hij aan moet wennen bij de Red Bull RB18

Verstappen legt uit waar hij aan moet wennen bij de Red Bull RB18

Max Verstappen heeft aangegeven wat hij lastig vindt aan de Red Bull Racing RB18. De Nederlander lijkt meer moeite te hebben met het materiaal dan in het verleden, en zelf zegt hij dat dat vooral te maken heeft met een gebrek aan grip aan de voorkant. Een enorm probleem vindt hij het zelf niet, maar hij kan niet hetzelfde met de RB18 als dat hij in 2021 met de RB16B kon.

'Ik heb een vooras nodig waarmee ik scherp in kan sturen', stelt de Limburger bij Speedweek wanneer gevraagd wordt naar wat precies het probleem is met het nieuwe materiaal. 'Ik zou niet zeggen dat ik me niet comfortabel voel in het materiaal, ik heb er immers vier Grands Prix mee gewonnen', voegt hij daar echter aan toe.

Dat hij zich geen raad weet met de auto, dat is beslist niet het geval. De nieuwe generatie bolides heeft echter wel eigenschappen die Verstappen niet echt liggen. 'Deze auto's zijn wel erg zwaar, dus je wil een auto waarmee je veel grip hebt aan de voorkant', weet hij. 'Die heb ik momenteel niet, dus ik kan de bochten niet zo aansnijden als ik gewend ben.'

Wel benadrukt Verstappen wederom dat het niet opgeblazen moet worden door de media. 'Ik wil het niet groter maken dan het is. Het gaat echt meer om afstellingsdetails.' Nu Sergio Pérez beter in zijn vel zit in de machine heeft hij een teamgenoot die hem makkelijker rugdekking kan geven, wat voor Verstappen natuurlijk een goede zaak is.

Pérez als een vis in het water

Pérez weet tijdens de kwalificatie namelijk binnen enkele tienden te komen, waar dat in 2021 meer richting een halve seconde ging. Pérez lijkt dus veel tijd gewonnen te hebben. 'Over het algemeen klopt die observatie wel, ja. Hij heeft het makkelijker in de auto van dit jaar dan in die van vorig jaar', concludeert de Limburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws