Verstappen opnieuw zeer kritisch op nieuw format: 'Meer succes bij tafels in Las Vegas' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen opnieuw zeer kritisch op nieuw format: 'Meer succes bij tafels in Las Vegas'

Verstappen opnieuw zeer kritisch op nieuw format: 'Meer succes bij tafels in Las Vegas'

Max Verstappen heeft zich opnieuw zeer kritisch uitgelaten over het nieuwe sprintraceformat dat in Azerbeidzjan voor het eerst wordt gebruikt. De coureur van Red Bull Racing geeft aan dat het niets met races te maken heeft en dat hij meer kans heeft bij de gokmachines in Las Vegas dan op het circuit. Tegelijkertijd ziet Verstappen dat de zaterdag niet het entertainment heeft geboden dat het format juist wel had moeten opleveren.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan was Verstappen al meermaals kritisch op het nieuwe format. De mening van de Red Bull-coureur is na de verkorte race op zaterdag nog niet bijgesteld. De tweevoudig wereldkampioen vindt niet dat de risico's gerechtvaardigd zijn. 'Het is meer gokken dan racen. Ik denk dat ik bij de tafels in Las Vegas meer succes boek', wordt een duidelijk chagrijnige Verstappen geciteerd door de NOS. 'Dit is in mijn ogen niet puur, dit is meer voor show en entertainment.'

'Het voelt als een voetbalwedstrijd die van 3-0 op 0-0 wordt gezet', vervolgt de Nederlander zijn tirade. Als het aan Verstappen ligt dan staat de FIA nog maar één ding te doen. 'Ik wil dit alles het liefst meteen schrappen: het is kunstmatig gedoe.' Naast het feit dat Verstappen niet blij is met de risico's die de coureurs lopen, denkt hij ook dat het sprintraceformat niet het entertainment bood die de FIA juist graag had gezien. 'Ik vond de kwalificatie vandaag ook niks aan. Het was saai. '

Verstappen: 'Nooit eerder issues met Russell gehad'

Een deel van de frustratie van Verstappen heeft te maken met het incident met George Russell. De Limburger vond dat de Mercedes-coureur niet voldoende ruimte gaf en daar betaalde Verstappen uiteindelijk de prijs voor. De Red Bull-rijder moest zijn Sprint voortzetten met een groot gat in zijn sidepod. 'Ik gaf hem genoeg ruimte, maar het is voor Mercedes kennelijk erg moeilijk een Red Bull-auto niet te raken. Verder heb ik trouwens nooit eerder issues met Russell gehad', aldus Verstappen.

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws