Boordradio's sprintrace | Lambiase sneert naar Russell: 'Mooi gedaan Max, en nog zonder contact ook!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's sprintrace | Lambiase sneert naar Russell: 'Mooi gedaan Max, en nog zonder contact ook!'

Boordradio's sprintrace | Lambiase sneert naar Russell: 'Mooi gedaan Max, en nog zonder contact ook!'

Het verhaal van de sprintrace in Baku is het duel tussen Max Verstappen en George Russell. Beide mannen vochten een verhit duel uit in de eerste drie bochten van de race, met de Brit als uiteindelijke winnaar en de Nederlander met schade. Wel wist de tweevoudig wereldkampioen de Mercedes-coureur later wel weer terug te pakken. Dit duel werd door de Red Bull Racing-coureur en zijn engineer voorzien van commentaar, en dit heeft F1Maximaal voor je op een rijtje gezet.

Al vroeg in de wedstrijd liet Verstappen van zich horen nadat Russell hem naar eigen zeggen tot twee keer toe klem drukte. 'Dit moet gerapporteerd worden! Zo kan ik ook posities winnen', liet hij weten. Kort daarna werd ook duidelijk wat de gevolgen waren van het contact tussen de twee coureurs. 'We hebben wat bodemschade opgelopen, het is alleen wachten op de balansverschuiving', vertelde Gianpiero Lambiase zijn coureur.

'Hoe?', vroeg Verstappen zich af, die al snel het antwoord kreeg waar hij niet op hoopte. 'Hoe had je gedacht?', was de reactie, waarna de Nederlander het zelf wel kon invullen. Reed hij echt de zijkant in? Ik begrijp niet hoe hij de positie kan behouden en mijn auto beschadigt. Het is gewoon belachelijk', aldus de tweevoudig wereldkampioen, die graag een straf had gezien voor zijn concurrent van Mercedes.

Verstappen laat zien hoe het wel moet

Na een crash van Yuki Tsunoda volgde er een safety car, waarna er een herstart plaatsvond. Verstappen was direct wakker en wist al direct voorbij te gaan Russell en zo weer zijn positie terug te winnen. Lambiase kon het daarop niet laten een sneer uit te delen. 'Mooi gedaan Max, en nog zonder contact ook! Goed gedaan', was duidelijk te horen dat ook hij het niet eens was met de manier van handelen van Russell. 'Ja ik weet wél hoe ik dat moet doen **** ****', zo deed Verstappen zelf er nog een schepje bovenop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws