Verstappen raakt de muur tijdens derde vrije training GP Azerbeidzjan Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen raakt de muur tijdens derde vrije training GP Azerbeidzjan

Verstappen raakt de muur tijdens derde vrije training GP Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft de muur geraakt in bocht 15 tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander verremde zich en schoot door, waardoor hij zijn RB16B van Red Bull Racing beschadigde en zijn weg niet meer kon vervolgen. Ook terugrijden naar de pitstraat was niet meer mogelijk.

De 23-jarige coureur brak door het kleine ongeval de wielophanging aan de rechter voorkant van zijn auto. Gezien de Limburger niet meer terug kon gaan naar de pitstraat, werd de rode vlag gezwaaid door de marshals op de baan. Of er meer schade is aan de RB16B van Verstappen is niet bekend. Hij is wel zelf onderweg naar de pitbox, maar dankzij de medical car.

RB16B Verstappen wordt teruggebracht naar de pitstraat

Op het moment dat Verstappen de muur inging, was er nog ongeveer een halfuur in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan te gaan. De Red Bull-coureur reed op het moment op de harde banden en stond op een vijfde plaats. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda stonden bovenaan in de sessie.

De rode vlag-periode is met 25 minuten te gaan opgeheven en de auto van Verstappen wordt inmiddels vervoert naar de pitstraat. Nu is het de taak aan de verschillende ingenieurs en techneuten om de auto te repareren zodat Verstappen zonder zorgen mee kan doen aan de kwalificatie.

Video | Verstappen crasht tijdens VT3

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws