Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix in Baku 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix in Baku 2021?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix in Baku 2021?

De Formule 1 is na twee jaar afwezigheid uit het land dan eindelijk teruggekeerd in Azerbeidzjan. Voordat de race van zondag van start kan gaan, moet er eerst gekwalificeerd worden. Dit zal zoals gebruikelijk gebeuren op zaterdagmiddag. Hoe laat de kwalificatie van start gaat, daarover lees je in dit artikel meer.

Hoewel Baku twee tijdzones verder ligt dan Nederland, zal de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan beginnen om 14:00 uur Nederlandse tijd. De Formule 1-coureurs zullen zich over drie verschillende sessies, Q1, Q2, en Q3, moeten bewijzen om zo een zo hoog mogelijke positie te behalen op de startgrid voor de race van zondag.

Derde vrije training GP in Baku

Voordat dit gebeurt, zullen de coureurs zaterdag eerst een laatste kans krijgen om de auto af te stellen in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Deze gaat van start om 10:30 uur Nederlandse tijd en duurt een uur.

Ingaande deze sessie heeft Red Bull Racing en haar coureurs Max Verstappen en Sergio Perez de beste papieren voor een goed resultaat in handen. De leider in het klassement en zijn teamgenoot kwamen in de eerste en tweede training namelijk als beste uit de bus. Grote rivaal Mercedes, daarentegen, ploetert enorm en komt tot nog toe niet uit de verf.

Tow in kwalificatie nodig

De kwalificatie is een bijzondere op het stratencircuit van Baku. Het is belangrijk dat de coureurs een tow krijgen. Dat betekent dat je vlak achter iemand kan rijden om een goede slipstream te hebben op het rechte stuk. Bij Red Bull Racing wist Max Verstappen afgelopen donderdag nog niet wie er aan de beurt was om een tow te geven, hij of Sergio Perez.

Lewis Hamilton heeft volgens Rick Winkelman, verslaggever bij de derde vrije training van de Grand Prix van Baku, een enorme tow gehad tijdens de derde vrije training. De Brit won daardoor maar liefst vier tienden op het rechte stuk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws