F1 Live 11.00u | Derde vrije training Grand Prix van Azerbeidzjan Formule 1
Formule 1

F1 Live 11.00u | Derde vrije training Grand Prix van Azerbeidzjan

F1 Live 11.00u | Derde vrije training Grand Prix van Azerbeidzjan

Zaterdagochtend hebben de Formule 1-teams in Azerbeidzjan nog eenmaal de kans om aan hun set-up te werken, voordat men met de kwalificatie op het Baku City Circuit van start gaat. In de derde vrije training hebben de coureurs en teams nog één uur om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Kan Red Bull Racing opnieuw imponeren dit weekend? Volg de derde vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan live via F1Maximaal!

Na twee trainingen waarin Red Bull de sterkste leek, is het aan Max Verstappen en Sergio Perez om ook in de derde sessie te laten zien dat zij dit weekend de grote favoriet zijn. In de eerste training op vrijdag was het de Nederlander die de snelste tijd wist te zetten, terwijl zijn teamgenoot Sergio Perez in de tweede training de beste tijd liet noteren. Red Bull leek in zowel de korte als lange runs de snelste bolide te hebben, waarbij vooral opviel dat de balans van de RB16B goed in orde leek te zijn.

Mercedes was op vrijdag nog niet bij de snelste tijden te vinden. De regerend wereldkampioenen hadden ogenschijnlijk meer moeite met de het stratencircuit in Baku. Volgens teambaas Toto Wolff heeft dat voornamelijk te maken met het managen en opwarmen van de banden onder de W12. Desalniettemin zette Hamilton een aantal pijlsnelle sectortijden neer in VT2. De Brits-Duitse renstal lijkt in die zin dus een beetje zand in de ogen van haar concurrenten te strooien.

Net als in Monaco was ook Ferrari in de eerste twee trainingen erg sterk. Het team, dat vorig seizoen vooral een rol vervulde in het middenveld, kwam twee weken geleden erg goed voor de dag en in de eerste twee trainingen van dit weekend lieten zij zien een goede auto te hebben gebouwd voor de stratencircuits. Charles Leclerc eindigde in VT2 echter in de muur, op dezelfde plek als waar hij in 2019 tijdens de kwalificatie de mist in ging. Met het oog op de kwalificatie is het van belang dat de Monegask in deze sessie zijn auto heel houdt.

Max Verstappen live: De derde vrije training in Azerbeidzjan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws