Verstappen reageert stoïcijns op loftuitingen: 'Ik ben ook wereldkampioen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert stoïcijns op loftuitingen: 'Ik ben ook wereldkampioen'

Verstappen reageert stoïcijns op loftuitingen: 'Ik ben ook wereldkampioen'

Max Verstappen moest afgelopen zondag tot het gaatje gaan tijdens de Grand Prix van Miami. De coureur van Red Bull Racing had na zijn inhaalactie op Charles Leclerc een aardig gat geslagen, maar een late safety car bracht het veld weer dichter bij elkaar. Met pijn en moeite wist Verstappen de Ferrari-coureur achter zich te houden in de eerste ronden na de herstart. De verdedigende acties van de regerend wereldkampioen kunnen rekenen op veel lof.

Verstappen kwam volledig bezweet zijn bolide uit na de race in Miami. In de slotfase van de race moest hij werken om Leclerc achter zich te houden en dan was het ook nog eens boven de dertig graden. 'Het was zo benauwd, nog warmer dan de dagen ervoor', zegt Verstappen bij De Telegraaf. 'Ik denk dat ik drie kilo ben kwijtgeraakt. Tegelijkertijd denk ik dat ik ook een liter water gedronken heb. Zaterdag tijdens de kwalificatie vond ik het nog wel meevallen, maar zo’n longrun is toch wel iets anders.'

'Het was een beetje zoals na de race in Singapore', vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen. De coureur moest goed met de druk omgaan na de safety car-herstart. Leclerc kwam telkens op de rechte stukken dichter bij, maar tot een echte aanval kwam het niet. Eerder in de race had Verstappen natuurlijk zelf wel een succesvolle aanval ingezet op de Monegask. Hiermee wist de Red Bull-rijder zijn concurrent te verrassen. 'Zo'n beslissing neem je in een milliseconde.'

Verstappen: 'Ik ben ook wereldkampioen'

De mensen binnen de Oostenrijkse renstal waren na afloop van de race zeer lovend over de prestaties van Verstappen. Ook mensen buiten het team waren zeer te spreken over de race die de Nederlander op de mat legde. Helmut Marko zei dat Verstappen als een ware kampioen had gereden. 'Ik ben ook wereldkampioen, dus dat komt mooi uit', reageert de Red Bull-coureur tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws